L'elit catalana de les ultratrails apadrina la nova Catalonia Ultra Cup

Núria Picas, Pau Bartoló, Gerard Morales, Jordi Gamito, Pau Capell i Laia Díez participen a la presentació del nou circuit | Començarà el febrer al Montnegre i acabarà el setembre a Tarragona | El sistema de puntuació ponderarà quilòmetres i desnivell de les curses

per Arnau Urgell, Palau Robert/Barcelona | 29 de gener de 2015 a les 13:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Presentació de la Catalonia Ultra Cup al Palau Robert. Foto: Arnau Urgell


L'elit catalana de les ultratrails ha apadrinat la Catalonia Ultra Cup. El circuit, que s'ha presentat aquest dijous al Palau Robert de Barcelona, consistirà en cinc proves i arrencarà aquest mateix mes de febrer amb la disputa de la primera edició de l'Ultra Trail Montnegre. Acabarà el 26 de setembre amb l'estrena de l'Ultra Trail Tarragona –prova que arrencarà en un lloc emblemàtic com l'amfiteatre- que puntuarà el 20% més. NacióMuntanya, segons s'ha anunciat avui mateix, serà el mitjà oficial del circuit i en farà una cobertura especial.


Núria Picas, Pau Bartoló, Gerard Morales, Jordi Gamito, Pau Capell i Laia Díez han pres part a la presentació de la Catalonia Ultra Cup. També ha beneït el nou circuit d'ultres –que es vol convertir en el referent català de l'especialitat- el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau. “El naixement d'aquesta competició és una gran notícia”, ha assenyalat. A més, ha recordat la importància econòmica de l'esport com a eina per ajudar al desenvolupament dels territoris per on passa. En aquest sentit David Teixidó, de l'empresa Xalenx –encarregada de la coordinació del circuit-, ha expliquen que estudis conservadors xifren en 110 euros l'impacte econòmic de cada família o acompanyant del corredor d'ultres.

Núria Picas i Ivan Tibau, abans de la presentació. Foto: Arnau Urgell


Objectiu: 15% més de corredors

La primera edició de la Catalonia Ultra Cup estarà formada per cinc proves. Dues que s'estrenen –Montnegre-Corredor i Tarragona- i tres ja amb força recorregut: Barcelona, els Bastions i Val d'Aran. Precisament en aquestes proves l'objectiu de l'organització és augmentar un 15% les inscripcions. En aquest sentit, de cara a establir la classificació general, puntuaran les tres millors curses de cada participant. Per fer-ho es tindrà en compte els quilòmetres i el desnivell positiu de la prova, que donarà un factor de ponderació que se sumarà a la puntuació de la posició en si.


L'organització, a l'hora d'escollir les proves, ha volgut que estiguessin repartides al territori –dues a l'entorn metropolità, una a Tarragona, un al Pirineu Oriental i una a l'Alt Pirineu-. A més, s'ha volgut vincular amb oferta cultural i paisatgística diversa, ventall de distàncies així com un mínim de set setmanes entre proves. “Volem que hi hagi temps per recuperar per aquells que segueixin el campionat”, ha assenyalat David Teixidó.

Núria Picas ha celebrat la creació del nou circuit destacant que és una mostra de la salut d'aquest esport a Catalunya. Pau Bartoló, que no ha descartat disputar-ne alguna enguany mateix, ha assenyalat la importància que en l'actual desgavell és “important que hi hagi calendaris que agrupin curses i superin les mancances actuals”. Qui sí que ha anunciat que disputarà el circuit és Laia Díez, actual campiona de la Copa Catalana de l'especialitat, que ho combinarà amb l'Spain Ultra Cup. De moment, la seva principal competència serà Djanina Freytag, corredora francesa d'origen algerià i establerta a Castelldefels.NacióMuntanya, mitjà oficial de la Catalonia Ultra Cup

NacióMuntanya serà el mitjà oficial de la Catalonia Ultra Cup. D'aquesta manera, es cobrirà in situ les cinc curses –amb minut a minut a través de Twitter i la web del diari-, es crearà un especial amb tota la informació i les classificacions així com extenses galeries de fotos.
 
Calendari Catalonia Ultra Cup 2015
Data Cursa Comarca Prova 1 Prova 2
07/02/2015 Ultra Trail Montnegre-Corredor Vallès Oriental 112 km  
25/04/2015 Ultra Trail Barcelona Baix Llobregat 100 km 69 km
06/06/2015 Els Bastions Skyrace Ripollès 90 km 65 km
08/08/2015 Ultra Trail Val d'Aran Val d'Aran 120 km 50 km
26/09/2015 Ultra Trail Tarragona Tarragonès 80 km  

 

Participació