Kilian Jornet avorta pel vent el primer intent de rècord a l'Aconcagua

L'atleta català no ha pogut arribar al cim | El temps a batre és de 13 hores i 46 minuts

per Redacció , 19 de desembre de 2014 a les 20:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Kilian Jornet ha hagut d'avortar pel fort vent el primer intent d'atac al rècord de l'Aconcagua. Concretament, ha arribat fins a la cota 6.200 on bufaven ratxes de fins a 90 km/h. "Ho intentaré de nou aviat", ha assegurat el català. "Considero aquest intent fallit un gran entrenament en altitud", va afegir després d'enllaçar Horcones, a 2.950 metres, i el punt on va girar cua amb unes 14 hores (pujar i baixar).


Hores abans, l'equip de comunicació del projecte Summits of My Life havia anunciat l'atac publicant un missatge enviat pel mateix Jornet, deien: "Avui és el dia de l'intent. El vent és fort però la muntanya ofereix una finestra. Començo en cinc minuts"..

Jornet va "tastar" aquest dilluns les sensacions que es tenen al cim de la muntanya més alta d'Amèrica del Sud en plena aclimatació del penúltim repte del projecte Summits of My Life (vídeo). En principi, el català pretenia buscar el rècord d'ascens i descens de l'Aconcagua (6.962 metres) des de Plaza de Mulas, situat a 4.300 metres d'alçada. El repte era rebaixar el temps que va aconseguir Bruno Brunod, un dels grans referents del català, l'any 2000 (5 hores i 57 minuts). Tanmateix, tot apunta que finalment farà la ruta des d'Horcones on el rècord oficial el té Carlos Sá (15 hores i 42 minuts) malgrat que el rècord a batre és el Jorge Egocheaga (13 hores i 46 minuts) des del 2007.

 

Participació