La manca de neu provoca una cascada de canvis al calendari d'esquí de muntanya

La Crononiu i La Molina-Sprint, que deixaran de ser campionats d'Espanya, es disputaran al febrer | La Cronovallter i la presentació de la selecció catalana d'esquí de muntanya, ajornades

per Arnau Urgell, 18 de desembre de 2014 a les 23:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Crononiu no es podrà disputar fins a mitjans de febrer. Foto: La Molina


La manca de neu està provocant autèntics maldecaps a les federacions i als clubs organitzadors de competicions d'esquí de muntanya. Un fet que en les darreres hores ha suposat ajornar la Crononiu i La Molina-Sprint fins al febrer, tornar a suspendre la Cronovallter i assignar dos dels campionats d'Espanya a les proves de Cerler.


Aquest dimecres un front força desgastat va afectar bona part de la meitat nord del país. Malgrat que la cota de neu va començar relativament baixa –a l'entorn dels 1.200-1.400 metres-, ràpidament va pujar de manera molt ostensible. Aquest fet va acabar provocant que acabés plovent per sobre dels 2.300 metres i que malmetés les condicions d'una neu que ja no tenia gruixos massa importants.

Una cascada de canvis


Poc abans del migdia la FEDME ha fet públic que la doble cita de la Molina –la Crononiu el 27 de desembre i La Molina-Sprint de l'endemà- se suspensiu per "La manca de neu i les condicions generals de la muntanya". La decisió suposava que els respectius campionats d'Espanya, de verticals i esprint, passaven a disputar-se a disputar el 17 i 18 de gener en el marc de les curses de Cerler, a Aragó. En canvi, la Crononiu i La Molina-Sprint, continuaven formant part de la Copa d'Espanya i es disputaran el 14 i 15 de febrer.

La nova data del Campionat d'Espanya ha afectat directament la Cronovallter. Després que se suspengués el passat 7 de gener a causa de les previsions de fort vent, ara s'havia de disputar el 17 de gener. La impossibilitat de compatibilitzar les dues proves –la majoria dels organitzadors han de prendre part al campionat estatal- ha fet que s'hagi optat inicialment per traslladar la prova de la Vall de Camprodon al 27 de desembre. Finalment, la mateixa manca de neu ha fet que la competició, així com la presentació de la selecció d'esquí de muntanya, s'ajorni fins a trobar una nova data, segons ha informat la FEEC.

 

Calendari actualitzat de les competicions FEEC d'esquí de muntanya 2014-2015

 

Participació