Convoquen vaga a Espot i Port Ainé entre Sant Esteve i el dia de Reis

FGC reclama al comitè que desconvoqui l'aturada per no perjudicar l'economia del Pallars

per Redacció , 17 de desembre de 2014 a les 17:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El comitè d'empresa d'Skipallars, que agrupa les estacions pallareses d'Espot Esquí i Port Ainé, gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha convocat dotze dies de vaga, entre els dies 26 de desembre i 6 de gener, segons informa Pallars Digital. Els treballadors d'ambdues estacions exigeixen que se'ls inclogui en l'àmbit funcional d'aplicació del conveni de FGC de turisme i muntanya, actualment en negociació.
 

El comitè assegura que els treballadors d'Espot i Port Ainé se senten "maltractats" respecte a "companys que treballen a poc menys de 100 quilòmetres" i, per això, reclamen l'equiparació de les seves condicions laborals i salarials amb les dels treballadors de la resta d'estacions gestionades per FGC.

La companyia pública, per la seva banda, ha emès un comunicat en el que assegura que treball amb l'objectiu que el comitè desconvoqui la vaga. "FGC entén que la realització d’aquesta vaga en aquestes dates i en aquest tipus de negoci tindrà repercussions socials i econòmiques que afectaran, no només dins l’àmbit d’FGC, sinó que ho farà en tota la comarca", han explicat. A més, assenyalen que "no disposen de capacitat legal per assumir la reivindicació" però que ha presentat una petició formal a l’administració perquè valori la incorporació del personal d’Espot i Port Ainé al conveni col·lectiu de Turisme i Muntanya.

 

Participació