Mapa interactiu: els cent cims més emblemàtics de Catalunya

per Redacció, 11 de desembre de 2014 a les 09:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Pica d'Estats, el cim més alt del Principat. Foto: Vikipèdia


L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha creat, coincidint amb el Dia Internacional de les Muntanya, un mapa interactiu que recull els que considera els cent cims més emblemàtics, en funció de la seva significació geogràfica, el relleu en el món de l'excursionisme i la seva notorietat cultural, històrica i emotiva. 


El mapa dóna informació detallada de cada cim: la serralada en la que pertany, la cota en la que es troba, el municipi i la comarca, la latitud i la longitud i una fitxa completa elaborada per l'Institut Cartogràfic de Catalunya.

El Dia Internacional de les Muntanyes, que se celebra aquest dijous 11 de desembre, es dedica, segons recull la FEEC, a l'agricultura de muntanya, una ocasió per despertar la consciència sobre com aquest tipus d’agricultura, predominantment familiar, que ha estat un model de desenvolupament sostenible al llarg de la història.


 

Participació