Kilian Jornet ja és a l'Argentina per intentar el rècord de l'Aconcagua

El català vol acabar l'any amb el penúltim repte del projecte "Summits of My Life" que acabarà el 2015 amb l'Everest | Ha acumulat 85.000 metres als Alps

per Redacció , 8 de desembre de 2014 a les 19:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

Kilian Jornet ja és a l'Argentina per tal d'intentar el rècord de l'Aconcagua. Es tracta del penúltim repte del projecte Summits of My Life que el català vol culminar el 2015 amb l'Everest. En el cas de la muntanya més alta de l'Amèrica del Sud l'equip de Jornet no té una data fixada i s'ha reservat pràcticament tot el desembre per trobar el moment idoni.


En principi, el català pretén buscar el rècord d'ascens i descens de l'Aconcagua (6.962 metres) des de Plaza de Mulas, situat a 4.300 metres d'alçada. El repte és rebaixar el temps que va aconseguir Bruno Brunod, un dels grans referents de Kilian Jornet, l'any 2000 (5 hores i 57 minuts). En l'expedició també hi participa la sueca Emelie Forsberg, parella del català, que també vol intentar instaurar un rècord femení.

L'expedició ha aprofitat l'arribada a l'Argentina –després de córrer pel centre de Buenos Aires- per presentar la darrera pel·lícula del projecte Summits of My Life a la ciutat de Mendoza. L'intendent de la ciutat el declararà “hoste d'honor”, segons detalla el web municipal. Abans de viatjar al continent americà Jornet ha entrenat fort durant quasi 30 dies als Alps, entre Chamonix i Tignes. Durant aquests dies ha acumulat 85.000 metres de desnivell positiu fent esquí de muntanya.

 

Participació