Autor/a
Francesc Viadel

Francesc Viadel

Col·laborador a Nació amb la secció "El grafiti del brivall"

Nascut a Algemesí (1968), soc periodista i escriptor. Doctor en Sociologia per la Universitat de València, soc professor de periodisme a la Facultat Blanquerna de Relacions Internacionals i Comunicació de Barcelona. He escrit diversos assajos, novel·les i llibres de poemes. Col·laboro a Nació amb la secció "El grafiti del brivall".

23/04/2024

Sant Jordi o la rebel·lia d'Aledis

La diada del llibre i la rosa a Barcelona no només es cou al voltant del Passeig de Gràcia; editorials petites i venedors independents que es fan un lloc entre el bullici de la ciutat són l'altra cara de Sant Jordi

20/04/2024

Déus

«De vegades, sent que les ànimes li passen ben devora, les sent en la seua pell com vels de seda suaus que a penes el toquen. De vegades, li sembla sentir que riuen, d’altres que somiquen com criatures espantades»

07/04/2024

Ningú

«Agafa embravit la porta gran per a eixir a la ciutat com qui es fa a la mar amb l’única expectativa de tornar sa i estalvi»

17/03/2024

L'incident

«En arribar a casa obri una ampolla de vi i se la fot en quatre glops llargs i un sopor intens s’apodera d’ella i l’arrossega a l’abisme de la por. On serà la seua menuda?»

01/03/2024

Te’n recordes del futur?

«Tothom es mou dins dels seus barracots en silenci com si tingueren por de ser descoberts. Tothom menja en silenci. Tothom escura en silenci. Tothom mor, a poc a poc, en silenci»

16/02/2024

Sirena

«Una nit, després que li tatués una lluna i un sol entre les cuixes, em va besar i em va demanar que la seguís sense preguntar res. A la Font del Sebeto em va deixar i va endinsar-se dins de l’aigua quieta i es va allunyar mar endins com un peix»

04/02/2024

Àngels

«Els àngels tenen sexe -i tant que en tenen!- i no tenen ales amb ulls, ni quatre cares, ni fan més d’un metre vuitanta»

20/01/2024

La nau

«No han de passar molts anys fins que arribe el dia en què una gran bola de foc s’empasse com un gripau un insignificant mosquit el món, aquest món infecte, del tot absurd»

09/01/2024

La vida estranya

«Ciro sap del cert que morirà l’1 de setembre de 2024, a casa seua, sense que abans se li haja diagnòstic cap malaltia»

24/12/2023

Pensió Domburg

«Hi hagué un temps, però, en què aquesta fortalesa que ara cau a trossos fou un far gegantesc enmig de l’oceà inhòspit de la ciutat que amb la seua llum il·luminava els joves cors de tots nosaltres, éssers immortals, invencibles, incorruptibles»

09/12/2023

Tigre blanc

«Q. va dormir al box d’urgències del psiquiàtric, l’únic lloc segur on l'animal mai no gosaria habitar-lo, apropiar-se’n»

25/11/2023

Les ulleres de Jörg

«Mai no l’agafareu empinant el colze ni pixant en una cantonada. Mai no sabreu on dorm. De vegades, si sou pacients, el descobrireu escrivint sobre la pell de la ciutat coses que veu, coses que sap»

17/11/2023

Liuba

«Sovint encara pensa Liuba. No importa que haja passat tant de temps des de la darrera vegada que van estar junts»

28/10/2023

Apocalipsi

«Els dimonis de la guerra eixien d’una de les portes de l’infern oculta en una fàbrica abandonada»

15/10/2023

Desig

«Mai no en tenen prou l'un de l’altre. Encara avui, tants anys després, no se n’ha afartat d’ella»

El més llegit