Monarquia o República? Nosaltres, a la nostra

«Alguns oportunistes, com l’alcalde Sant Feliu, aprofiten el moment per fer-se la foto despenjant el retrat de la sala de plens que ell mateix va fer posar»

per Roc Fernàndez, 7 de juny de 2014 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sobta veure aquests dies molta gent atabalada, fins i tot alguns nostrats independentistes, amb l’abdicació del Rei i l’entronització del nou monarca, Felip VI.

Alguns oportunistes, com l’alcalde Sant Feliu, aprofiten el moment per fer-se la foto despenjant el retrat de la sala de plens que ell mateix va fer posar per donar carnassa al poble. Una mostra més de la manca de principis, escrúpols i conviccions que es posa de manifest quan apareix un tema "de moda". Ara és popular parlar del Rei i fer-ne un tema de debat, encara que siguis independentista o republicà, es veu.


Fins i tot podem escoltar bajanades de l’estil de Felipe Gonzalez o Rubalcaba dient que són republicans però que votaran al nou Rei i arrossegant al PSOE i la sucursal catalana a trair, de nou, els seus principis fundacionals.

Per l’altra banda, sorprèn veure alguns independentistes onejat ilusament la bandera espanyola republicana. Desmemoriats que obliden que la proclamació de la república espanyola va ser el final de la república catalana i l’empresonament de tot el govern de la Generalitat. Ja diuen que l’home és el l’únic animal que s’entrebanca dos cops amb la mateixa pedra, però per això hi ha llibres d’història, per no repetir els errors.


Als catalans no se’ns hi ha perdut res en tot aquest debat. Tant si és monarquia com si és república, si és espanyola entesa com l’entenen el PSOE i el PP tenim tots els números per seguir igual o pitjor. De fet, cal adonar-se que aquest canvi de Rei no és més que un pas endavant per preservar l’status quo actual. No tant la monarquia com a institució, sinó la distribució de poder de les institucions de l’Estat entre el PP i PSOE: Tribunal Constitucional, Consejo General del Poder Judicial, Consell d’Estat, alt funcionariat... El canvi és un canvi perquè tot segueixi igual.

És un canvi que es produeix a partir de veure que el sistema polític que ha governant Espanya els darrers trenta anys: PPSOE, està en declivi i potser més endavant serà més difícil fer-lo. Per tant, nosaltres a la nostra. Tenim un objectiu i un propòsit que és fer una consulta el 9 de novembre i que el poble decideixi. Un objectiu i un propòsit que l’Espanya del PPSOE de sempre té com a objectiu evitar perquè té al·lèrgia a la democràcia. Com té al·lèrgia a posar a votació si es vol que Espanya sigui república o monarquia.


Nosaltres a la nostra i que no ens distreguin de l'objectiu que és construir per nosaltres mateixos el nostre futur, una opció que ni una monarquia ni una república espanyola ens donaran mai. 

 

Roc Fernàndez
Vaig néixer a Terrassa el 1972 però visc a Sant Feliu de Codines, el meu poble. Vaig estudiar ciències empresarials i diversos postgraus sobre comunicació i política, dues vessants que sempre m’han agradat. De ben jove vaig entrar a la JNC, on vaig ser secretari general adjunt entre altres responsabilitats. Actualment sóc Conseller Nacional de CDC i President Local a Sant Feliu de Codines. També formo part de la Sectorial de Noves Tecnologies. M'agrada viatjar i tot el que té xips. Sóc nacionalista, inquiet, curiós, directe, tossut, perfeccionista i amic dels meus amics.
26/09/2016

Aquell fet diferencial català anomenat Ciutadans

28/06/2016

Franquisme sociològic

13/06/2016

Sense paraula

07/04/2016

Gràcies, La Pinya

20/02/2016

El Tiramilles

10/09/2015

Váyase... Senyor González

17/06/2015

Torna el tripartit... radical

29/04/2015

L’art de recuperar Eugeni Xammar

10/04/2015

Platocràcia és nova política?

08/02/2015

Sol com un mussol

Participació