Això és imparable!

«A Sant Feliu de Codines un alcalde que anava d'internacionalista i de no nacionalista es veu en l'obligació de rebatejar una plaça amb el nom dels màrtirs del 1714»

per Roc Fernàndez, 20 d'agost de 2013 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'agost de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les mostres que el desig de llibertat no té caducitat són constants. Ja som a un any de la manifestació de l'11 de setembre i els que preveien un cansament de l'independentisme han errat novament el tret. Els balcons segueixen plens d'estelades (algunes hi duen mesos i anys), qualsevol acte cultural aquest estiu acaba amb crits d'independència i les iniciatives ciutadanes a l'entorn del dret a decidir són constants.

Una mostra més és Sant Feliu de Codines, on, després de la negativa de l'alcalde de posar l'estelada, un seguit d’entitats del poble (Òmnium Vallès Nord-Cingles de Bertí, Assemblea Nacional Catalana, CiU, ERC, Solidaritat Catalana, el Centre Excursionista de Sant Feliu, Esbart Codinenc, Endavant Sant Feliu, Amics de l'Art de Sant Feliu i el Gremi de Sant Antoni Abat) han posat en marxa una iniciativa per fer-ho per la via de la subscripció popular. La campanya que porta per nom Plantem l'estelada a Sant Feliu de Codines (i que podeu veure en aquest enllaç) està sent un èxit tot i ser mes d'agost, amb molta gent de vacances.


La campanya ja gaudeix del 90% de la recaptació on-line, a banda dels bons que s'han fet. L'èxit de la mesura ha dut a l'Ajuntament a rebatejar a corre cuita una plaça amb el nom d'herois del 1714 i posar-hi una senyera. Una iniciativa que hagués estat bona si no tingués com a rerefons l'intent de mitigar l'efecte de la campanya Plantem l'estelada, a més de l'oposició de l'alcalde a fer onejar una estelada al municipi.

Però aquest fet mateix demostra en sí la importància del moment que vivim i que obliga tothom a reaccionar. A Sant Feliu de Codines, un alcalde que fa un temps anava d'internacionalista, de no nacionalista i anticlerical, es veu en l'obligació de rebatejar una plaça en el dia del Patró de Sant Feliu (1 d'agost) amb el nom dels màrtirs del 1714. Benvinguts els canvis encara que siguin per la força imparable de la gent!

 

Roc Fernàndez
Vaig néixer a Terrassa el 1972 però visc a Sant Feliu de Codines, el meu poble. Vaig estudiar ciències empresarials i diversos postgraus sobre comunicació i política, dues vessants que sempre m’han agradat. De ben jove vaig entrar a la JNC, on vaig ser secretari general adjunt entre altres responsabilitats. Actualment sóc Conseller Nacional de CDC i President Local a Sant Feliu de Codines. També formo part de la Sectorial de Noves Tecnologies. M'agrada viatjar i tot el que té xips. Sóc nacionalista, inquiet, curiós, directe, tossut, perfeccionista i amic dels meus amics.
26/09/2016

Aquell fet diferencial català anomenat Ciutadans

28/06/2016

Franquisme sociològic

13/06/2016

Sense paraula

07/04/2016

Gràcies, La Pinya

20/02/2016

El Tiramilles

10/09/2015

Váyase... Senyor González

17/06/2015

Torna el tripartit... radical

29/04/2015

L’art de recuperar Eugeni Xammar

10/04/2015

Platocràcia és nova política?

08/02/2015

Sol com un mussol

Participació