Cinema Alhambra, cinema Paradiso

«El Cinema Alhambra és una joia per la funció que fa i per l'antiguitat que té»

per Núria Maynou , 3 de juliol de 2013 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A l'hivern hi fa fred, i a l'estiu, calor. Però sigui l'època que sigui, l'Alhambra ens acull amb una cartellera feta sota molt bon criteri. Un cop baixes l'esglaó entre cartells i cartells, obres la porta i sembla que ja hagi començat la pel·lícula. Tu, cinèfil, enfiles passadís avall entre línies i llum opaca. Al final t'hi espera el senyor Miró, que cobra l'entrada rere un vidre amb forat circular. I gairebé sempre et mires l'entrada, que de tan petita que és, fàcilment la perdries. Llavors potser compres algun xiclet o semblant, i travesses la cortina vermella, que amaga una sala d'una bellesa antiga i autèntica. Una sala ben gran on hi descansen un mar de butaques que t'esperen perquè les escalfis i les acompanyis en tants i tants viatges.

Aquesta pel·lícula, la que viu cada espectador, fa 85 anys que existeix. I durant més de 30 anys, aquest cinema ha estat a càrrec de la família Miró, però l'any vinent ja en parlarem. El Cinema Alhambra és una joia per la funció que fa i per l'antiguitat que té. No queda cap altre cinema de poble en tot Catalunya. És tanta la seva antiguitat que si no fa el pas de l'analògic al digital, morirà pel camí. La notícia és vox populi a tota la Garriga, però ho explico per si queda, encara, algun distret i perquè travessi totes les fronteres possibles. L'ensurt ha causat efecte i el Cineclub La Garriga ha engegat la campanya SOS Alhambra, cosa que ja ha congregat molt de suport. La Troba Kung-Fú, Sergi López i Juan Antonio Bayona són algunes de les personalitats artístiques que s'han afegit a la campanya amb actuacions i compareixences.


Aconseguir 55.000 € perquè això perduri no és fàcil, ni menys en aquests mals temps, però la intuïció ens diu que veurem el final del túnel, que salvarem aquest patrimoni. Ara bé, haurà de ser amb l'esforç de tots i la voluntat de salvar quelcom que ens importa. Les contribucions a SOS Alhambra són imprescindibles, però penseu que el Cinema Alhambra és allà cada setmana amb un cartell que s'ho val. Permeteu-vos el plaer de viure una tarda, un vespre o una nit de cine. Podem fer que tot això continuï sent realitat o deixar-ho -cínics- només en record.

 

Núria Maynou
Granollers, 1988. Músic irrenunciable. Llicenciada en Comunicació Audiovisual i màster universitària en Música com a Art Interdisciplinar. Ha treballat per Televisió de Catalunya-Canal 33 com a redactora i auxiliar de realització; ha estat redactora corresponsal d'El 9 nou; ha fet de musicòloga i arxivera a l'Auditori de Barcelona i, d'estudiant, ha format part d'iCatFM. Col·labora amb RTV Cardedeu, VOTV i al diari digital de cultura Núvol. Al Twitter: @airunmg
02/07/2014

Ciutats còpia

10/04/2014

Créixer així els fa rics

11/03/2014

Parlar de tot és de valents

11/02/2014

L'àgora de cada indret

09/01/2014

Afers interiors

18/12/2013

Creiem en la política municipal?

05/11/2013

Gràcies per 'La Plaga'

03/10/2013

L'actualitat comarcal al minut

04/09/2013

Una foto de mentida

03/07/2013

Cinema Alhambra, cinema Paradiso

Participació