La crosta okupa de TV Cardedeu

per Jordi Asturgó , 9 de novembre de 2012 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Algú coneix un mitjà de comunicació que no rebi pressions polítiques? Jo diria que no se’n salva cap. Ni Televisió de Cardedeu, la històrica televisió que va irrompre en el panorama, carca i en blanc i negre, de la televisió dels 80. Quan dic pressions, no només em refereixo a trucades de membres de partits, sinó també a articles a la premsa i declaracions farcides d’acusacions (i algunes mentides). L’últim exemple el llegíem fa pocs dies en aquest diari: GPC acusa TV Cardedeu d'actuar en connivència amb els alteradors de l'ordre públic. Vaja, que el partit d’independents que forma govern amb CiU i PP a l’Ajuntament de Cardedeu, ve a dir que a la 'tele' hi ha una 'crosta' d’okupes i simpatitzants de la CUP.

Televisió de Cardedeu no és una televisió municipal, tampoc privada. És una televisió comunitària gestionada per una associació i formada per col·laboradors voluntaris. Repeteixo, col·laboradors voluntaris. Una rara avis dins del món comunicatiu que no es pot comparar ni amb TV3 ni amb VOTV. És ben veritat que un dels col·laboradors voluntaris de TV Cardedeu és membre de la CUP. I què? Podria fer una llista d’un parell de pàgines de simpatitzants i representants de partits polítics de Cardedeu (regidors i càrrecs de confiança, inclosos) que hi han col·laborat, presentant o realitzant notícies del poble. I no ha passat mai res! Cardedeu és un poble amb un centenar d’entitats. I la seva televisió n'és una més. Que no hi ha simpatitzants (i representants) de tots els colors polítics a totes les entitats? Qui desconegui, o conegui de lluny, el cas de TV Cardedeu potser es posarà les mans al cap. Però això mai ha sigut una trava per a la pluralitat i la llibertat d’expressió en aquest mitjà de comunicació local. En dono fe.


"Si tots els polítics ens critiquen, és que anem bé", em deia un company veterà quan jo hi col·laborava. La gran majoria de polítics locals (amb algunes excepcions, tot sigui dit) han dit alguna vegada la gran frase: "No sortim prou a la tele" o "Aquells surten més que nosaltres", i coses molt menys comprensibles. Cap mitjà de comunicació ha de ser intocable. Tot es pot criticar i tot es pot millorar. I a Cardedeu, hi ha una manera fàcil de fer-ho. Si no t’agrada la televisió que veus, la pots canviar. No pas amb trucades ni desqualificacions ni pressions, sinó donant un cop de mà als qui hi col·laboren. Formant-ne part. És gratuït i tothom hi és benvingut.

 

Jordi Asturgó
Nascut a Granollers (1988), però de Cardedeu de tota la vida. Sóc periodista, llicenciat per la Blanquera (URL). Als 18 anys, Ràdio Televisió de Cardedeu hi va posar la primera pedra i, des de llavors, he anat construint un periodista multitasca: he escrit d'esports i cultura a El 9 Nou, he redactat sobre vins i criatures a la Xarxa de Televisions Locals, he locutat sobre política als informatius de RAC1 i he fet entreteniment a l'Extraradi de COM Ràdio. Cul inquiet, atent i encuriosit per tot allò que passa al meu poble i al meu país. A Twitter: jordi_asturgo
20/11/2013

El culebrot cardedeuenc

17/10/2013

El 12-O i Ella

10/09/2013

Dignificar Cardedeu

15/08/2013

La Vila florida

09/07/2013

«Compra en Granollers»

12/06/2013

Televisió i memòria

10/05/2013

Sóc tertulià

10/04/2013

L'èxit de l'Open Night

08/03/2013

Els gripaus de la Calamanda

13/02/2013

Granollers, capital de les clíniques dentals

Participació