Opinió

PP, PSOE, Ciutadans

«Feu molta diferència entre uns ciutadans i els altres, però la realitat diu que no treballeu per a tots, perquè els fruits de la vostra política econòmicament només se’ls emporta la cúpula»

per Joan Sala Vila, 23 de maig de 2018 a les 16:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Faig una pregunta a la direcció dels tres partits: teniu clara la vostra fidelitat a les sigles? Els tres us definiu com a partits, per tant confesseu que només sou una part però de fet no. Partit popular. Primera contradicció, popular vol dir de tots els ciutadans i les sigles no ho diuen i els fets encara menys. De veritat és un partit per a tota la gent del poble. Feu molta diferència entre uns ciutadans i els altres i la realitat diu que no treballeu per a tots, perquè els fruits de la vostra política econòmicament només se’ls emporta la cúpula. De popular, res de res. Una paraula per quedar bé. Si de veritat fos popular no hi hauria tants corruptes, òbviament que la corrupció està a d’alt, no a baix. Per pensar-ho i reflexionar.

PSOE, partit socialista obrer espanyol. De moment comença admetent parts. Diferència en les idees, socialista, obert a tota la societat i com el PP també fa fallida, no és obert a tota la societat. És un partit dels obrers pels obrers espanyols. És veritat? Són obrers els socialistes de la cúpula esdevinguts milionaris. Els fets demostren que és important per la cúpula, només cal donar una ullada a la realitat. El president insígnia un milionari, consultor d’una gran empresa. I no és l’únic. I l’objectiu d’ajudar l’obrer no es compleix, perquè a qui ajuda el partit, avui, és al poder que el taca també amb corrupcions.


Ciutadans, amb el nom comença amb una gran separació, segons el nom és un partit masclista, perquè només és pels homes, ciutadans, no les dones, ciutadanes. Quan es bateja una entitat cal tenir cura. De bon prinicipi és un partit manipulador, separatista. I curiosament es presenta com el més unionista de l’estat. Per altra banda és el partit que més es vanagloria de ser global, per a tothom, i la seva política econòmica té una clara direcció, els grans i la demostració està en el fet que segons el seu president la nòmina del president de l’estat ha d’estar a l’alçada dels multimilionaris. També és un partit que el sentit de les paraules és el que li dóna ell, no la cultura. Per exemple, ser independentista és ser delictiu. Tota una lliçó democràtica. Ciutadans es presenta com un partit que treballa per les seves cúpules.

Un bon exemple democràtic dels anomenats tres grans partits espanyols. Personalment no me'n sento de cap.

 

Joan Sala Vila
Escriptor, poeta i divulgador (Hostalets de Balenyà, 31 de maig de 1929), és un dels introductors de l'hoquei gel a Puigcerdà. Ha escrit els llibres BM Granollers, esport i civisme i Sí, a les seleccions catalanes; també és l'autor del llibre de poemes Els quatre daus de la vida. És expresident de les Aules d'Extensió Universitària per a la gent gran del Vallès Oriental (AGEVO) i ha estat promotor de la Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental.
28/06/2018

És veritat la possibilitat de la immortalitat humana?

23/05/2018

PP, PSOE, Ciutadans

02/05/2018

Judit, protagonista de la història

18/04/2018

Missatge humà d'un concurs literari

28/03/2018

L'estat espanyol davant la fallida

19/02/2018

Nacions per una nova Europa

30/01/2018

La rellevància de la dona en la història

16/01/2018

Transició vs. regressió

02/01/2018

A Mn. Joan Subirà, amb admiració i respecte

13/12/2017

El 21-D votaré independència

Participació