L'estat espanyol davant la fallida

«El govern central dedica la seva política a desmantellar Catalunya, quan és la solució del seu gravíssim problema»

| 28/03/2018 a les 17:27h
Andreu Deulofeu, farmacèutic de Figueres, en la seva obra La matemàtica de la història, afirmava que l’any 2029 seria el de la fallida espanyola, al ser la fi de la seva hegemonia. I tot indica que aquesta mena de profecia matemàtica es compleix. La política actual espanyola treballa d’esquena al seu futur i no dóna la importància deguda a la seva situació econòmica actual. Les paraules del govern diuen que tot va bé, que s’està en el bon camí quan la realitat augura tot el contrari. És veritat que l’economia s’ha revifat, però també ho és que aquesta revifalla és incapaç de solucionar el greu problema del dèficit públic de l’estat espanyol. I l’estat dedica la seva política a desmantallar Catalunya, quan és la solució del seu gravíssim problema. Incongruències de la política.

El deute públic de l’estat espanyol suposa avui, 2018, el 141% del PIB espanyol. Què significa això? Senzillament que la riquesa actual que genera no és suficient per complir amb el deute. I per què? Senzillament perquè la despesa pública de l’estat suposa el 42% del PIB. I amb aquesta economia no es va enlloc, només té una arribada, la fallida. Sembla  ser que la conclusió matemàtica del sr. Deulofeu s’està complint. Només un senzill detall de com es compleix amb el procés del deute. L’any 2007 era de 384.000 milions d’euros i el 2018 es de 1.143.000 milions. En 10 anys ha augmentat en 759 .000 milions. La situació és angoixant i el President del Govern diu que l’economia va endavant. Un detall, en els quatre darrers anys del Ministre Montoro el dèficit espanyol ha estat sempre deficitari essent l’any més petit de 40.000 milions d’euros.


Quan Europa digui que vol cobrar, què farà el govern de l’estat? Francament, Mariano Rajoy està desenvolupant una política que porta Espanya cap el desastre, però no fa res per evitar-ho. Més ben dit, sí, que fa, eliminar qui millor pot ajudar. El mateix ministre d’economia ha manifestat que Espanya per sortir del dèficit li seria impossible sense Catalunya. I què fa el President del Govern? Tot el contrari. Prefereix enfonsar Catalunya sense pensar que enfonsant Catalunya enfonsa la seva estimadíssima Espanya, que jo no em crec que l’estimi. Estima l’amistat de l’economia mundial, que quan arribi el dia li girarà l’esquena.

Sr. Rajoy, encara hi sou a temps, reflexioneu, només teniu un camí, dialogueu amb Catalunya i allibereu sense demora tots els presos polítics catalans. No somieu, Europa no està amb vostè, vol el diner del deute que heu provocat. Sense normalitat política a Espanya no us en sortireu. I la normalitat té una norma: respectar Catalunya en els seus drets. Com s’aconsegueix: parlant-ne sense limitacions. La llei aconsella el diàleg i no l’heu complert. El futur d’Espanya depèn de la llibertat de Catalunya.

COMENTARIS

L'Alta Velocitat Espanyola, cap a la Fallida Econòmica
Joan Ferrer, 02/04/2018 a les 12:26
+0
-0
Rajoy ha empobrit Espanya rescatant Bankia (23.500 milions), en pagar a Castor (1.350 milions), rescatant les autopistes Radials de Madrid (3.200 milions), construint vies d'AVE's que no necessitem ni ens podem permetre (a 14 milions per cada km construït), i que mai seran rendibles per l'enorme cost del manteniment i per la manca de passatgers...
A més Rajoy va buidar la gran guardiola de les pensions! (en novembre de 2011 n'hi havia 68.000 milions) I els pobres pensionistes no van rebre res d'aquest sucós tresor, que només Montoro sap on es troba.

Sense cap dubte, Rajoy i el seu equip en són el gran problema i la causa de la fallida econòmica d'Espanya, que inexorablement es produirà en pocs anys.
Si un nou govern espanyol es posés a dialogar amb el govern català, encara es podria evitar el gran desastre econòmic, al qual ens condueix a gran velocitat Rajoy i els seus.

Tot és tan evident que ens preguntem, què esperen els milions de ciutadans espanyols per a sortir al carrer a lluitar pel seu futur i pel del seus fills?
Gràcies pel comentaria
Joan Sala Vila, 04/04/2018 a les 10:05
+0
-0
Gràcies, Joan Ferrer, per argumentar amb xifres el meu comentari. I també felicitats per signar la teva opinió, Penso, senzillament, que les opinions anònimes que són respostes a persones que signen haurien de portar sempre el nom i no amagra-se en l'anonimat. Pensar diferent és un dret i s'ha de respectar. Alló que és inacceptable és l'insult i el menyspreu i l'absolutisme.
Estoy de acuerdo con usted y con Albert Einstein
Antonio Campos, 05/04/2018 a les 10:04
+0
-0
Decía Albert Einstein:
"La vida es muy peligrosa. No por las personas que hacen el mal, sino por las que se sientan a ver lo que pasa."
España va directa a la bancarrota y la mayoria de las comunidades autónomas siguen como si viviesen en un país ajeno.
La crisis ha dejado a miles de familias españolas en la cuneta. Desahucios por no poder pagar las hipotecas. Padres que se han visto arruinados por avalar la hipoteca de sus hijos. Negocios familiares que se cerraron al reducirse las compras...
Pero lo que viene asomando tiene unas dimensiones muchísimo más grande.
Y para colmo están imponiendo la dictadura en el país "por fascículos". Censura a tuiteros, a raperos, a exposiciones... y metiendo en prisión a personas sólo porque piensan diferente.

"Los que se sientan a ver lo que pasa" y no hacen piña contra las injusticias, cuando les toque a ellos (que les llegará) ya será demasiado tarde para poner remedio a la tormenta perfecta.
Gràcies, amics, Joan i Antonio
Joan Sala Vila, 11/04/2018 a les 14:25
+0
-0
Sóc molt conscient de la gran distància existent entre la democràcia que es defensa a Catalunya i la que promou l'estat governat pel PP. No entenc com les persones que pateixen els mals d'una política tan dolenta no obren els ulls i es conformen, els jubilats espanyols, amb la corrupció d'un augment del 0'25% de les pensions. És necessari i urgent que els ciutadans espanyols entenguin que alló que volen els catalans és també la millora de la seva democràcia, actualment dominada per una política,
escolanet de la gran economia. Si els ciutadans espanyols, tots, entenen, com diu la Constitució que ells són sobirans i ho exigeixen aleshores la política es veurà obligada a obeïr als ciutadans.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Autor
Joan Sala Vila
Escriptor, poeta i divulgador (Hostalets de Balenyà, 31 de maig de 1929), és un dels introductors de l'hoquei gel a Puigcerdà. Ha escrit els llibres BM Granollers, esport i civisme i Sí, a les seleccions catalanes; també és l'autor del llibre de poemes Els quatre daus de la vida. És expresident de les Aules d'Extensió Universitària per a la gent gran del Vallès Oriental (AGEVO) i ha estat promotor de la Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental.
Jordi Graupera, en l'acte de Primàries per la República a Granollers
Jordi Graupera, en l'acte de Primàries per la República a Granollers | @PrimariesxlaREP
01/01/1970
El candidat a l'alcaldia de Barcelona esgrimeix que la proposta de primàries "recull el fil de l'1-O"
La passera, instal·lada a Granollers.
La passera, instal·lada a Granollers. | @jterrades
01/01/1970
La previsió és que es pugui començar a utilitzar per la Festa Major
Antoni Guil, acomiadant-se de la ciutadania
Antoni Guil, acomiadant-se de la ciutadania | Ajuntament de Montmeló
01/01/1970
Pere Rodríguez, nomenat batlle accidental