Granollers per la independència…

«Tinc fe en les persones intel·ligents i dialogants, i a casa nostra hi són i són creïbles»

per Joan Sala Vila, 29 de novembre de 2016 a les 17:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Quan més notícies polítiques alienes a la independència de Catalunya és publiquen de Granollers, més creix la meva convicció que el vot dels ciutadans de la capital del Vallès Oriental serà un sí força majoritari. Aparentment dóna la impressió que l’independentisme no és majoritari a l’Ajuntament de Granollers. No vull fer de profeta, però el cor m’ho diu. Penso que conec bastant la psicologia de la gent i més d’un militant de partits que hi són contraris, a l’hora de la veritat la seva consciència esdevindrà llei malgrat trenqui la disciplina de partit. I encara vaig més lluny.

A l’hora de la veritat, és possible que partits que estan a favor del dret a decidir i contraris a la independència, donaran llibertat de vot als seus afiliats. En castellà en diuen “una corazonada” i encara que la dita catalana no sigui d’intencionalitat política, sí que ho és d’identitat i diu que “al pot petit hi ha la bona confitura”. Davant d’escollir, és millor decantar-se per allò que és millor. I tots els signes ens diuen que la independència és el millor model polític per a Catalunya. No és necessari per ser veritat que ho digui la majoria, és millor i suficient si ho afirmen intel·ligències molt qualificades. I aquestes hi són i no només a Catalunya i a Espanya sinó al món. No són els qui fan més soroll els que tenen la veritat, sinó aquells pocs que amb la seva imatge projecten credibilitat. No són las lleis, les definidores. Les lleis són servidores i quan no compleixen perquè defineixen incorrectament, acaben perdent autoritat i vigència.


El Rei d’Espanya assolí la corona amb el suport de les lleis franquistes. Continua regnant, però amb lleis diferents. Les lleis canvien d’acord amb el model de convivència social. Només és immutable la llei natural i aquesta llei ha atorgat al ser humà la llibertat perquè decideixi la seva vida. I aquesta és una llei fonamental que no és respectada per lleis dictades per interessos que no donen valor al ser humà. La intel·ligència humana, quan és natural i independent, gaudeix d’una capacitat filosòfica impressionant per destactar quina és la llum més directa, vàlida i positiva per crear una col·lectivitat que respecti prioritàriament la dignitat de les persones i aquest objectiu s’assoleix si els bens naturals, metaforitzats pel diner, són servidors de la humanitat, no la humanitat servidora dels diners.

Perquè tinc fe en les persones intel·ligents i dialogants, i a casa nostra hi són i són creïbles, i algunes són de partits no independentistes però molt humanes, penso que Granollers escollirà la llibertat. No totes les persones en les que crec pertanyen a partits polítics. Amb un humanisme de profunditat no és gens difícil descobrir quina és la millor convivència política per a les diferents col·lectivitats i pobles. Tinc fe en la gent intel·ligent, però cura quan es manipula la intel·ligència la persona perd credibilitat. I  Granollers compta amb molta gent intel·ligent i creïble. I aquesta fe em porta al convenciment de que Granollers votarà per la independència de Catalunya.

 

Joan Sala Vila
Escriptor, poeta i divulgador (Hostalets de Balenyà, 31 de maig de 1929), és un dels introductors de l'hoquei gel a Puigcerdà. Ha escrit els llibres BM Granollers, esport i civisme i Sí, a les seleccions catalanes; també és l'autor del llibre de poemes Els quatre daus de la vida. És expresident de les Aules d'Extensió Universitària per a la gent gran del Vallès Oriental (AGEVO) i ha estat promotor de la Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental.
28/06/2018

És veritat la possibilitat de la immortalitat humana?

23/05/2018

PP, PSOE, Ciutadans

02/05/2018

Judit, protagonista de la història

18/04/2018

Missatge humà d'un concurs literari

28/03/2018

L'estat espanyol davant la fallida

19/02/2018

Nacions per una nova Europa

30/01/2018

La rellevància de la dona en la història

16/01/2018

Transició vs. regressió

02/01/2018

A Mn. Joan Subirà, amb admiració i respecte

13/12/2017

El 21-D votaré independència

Participació