El vot municipal serveix per al que serveix

«Hom, que és una mica de poble, sap que es vota a les persones, a la tasca feta, a projectes i no es pensa en clau nacional»

per Pere Garriga , 27 de febrer de 2015 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fa dies que es respira aquell flaire d'eleccions municipals, aquells actes, propostes, enrenou i reunions. Tot com sempre, ben correcte, acabem les podes, pintem els passos de vianants, es mira de finalitzar obres o donar a conèixer el balanç de la tasca feta. Una operació maquillatge per deixar-ho tot presentable a ulls de l'elector. Que si s'ha rebaixat el deute municipal, que si el deute era dels anteriors, que si no hi ha diners, que si s'ha fet una tasca molt social...

Tot molt lògic, com estratègic: s'han de renovar càrrecs, diputacions i consells comarcals. Moltes cadires en joc, de les quals només en votem algunes, les altres van repartides sense l'elecció de l'elector, ja donen les coses per fetes, tu.


Porto uns dies escoltant que, abans del 27S, aquestes eleccions són una prèvia o que s'han de tornar en una mena de plebiscitàries. No ho entenc. No entenc com barregen la política municipal i local amb una cosa com la Independència. Per aquest fet, en principi, ja es fan les del 27S. 

Hom, que és una mica de poble, sap que es vota a la persona o a les persones, a la tasca feta, a projectes i no es pensa en clau nacional. No dic que el partit no importi tampoc ara, eh. Conec molts "partits" a nivell municipal que són els de l'"alternativa x" és a dir, partits independents que actuen sols en clau municipal. Un cas clar, on els ciutadans de peu o rebotats, desencantats, estúpids –i afegiu el que vulgueu–, ja que cada partit independent té una característica diferent, demostra que també es pot fer política municipal bona, de base i segurament més democràtica. 


Doncs, què hi pinta aquí la Independència? Les eleccions municipals mantenen una legislatura de quatre anys. Que els partits, siguin de la banda que siguin, entrin a dir aquestes coses, em causa vergonya aliena. Votar CiU o ERC en un municipi, en pro de la independència sense valorar programa, feina feta i propostes municipals? Hola? Regalar vots a Unió? Hola? I així, podria fer un exemple interminable de coses i ficant exemples d'altres partits. 

El vot municipal serveix per al que serveix. Hi ha qui es pensa que si no ens deixen fer eleccions el 27S, si tenim ajuntaments, ja tenim Independència. Doncs escoltin, amb la quantitat d'ajuntaments de l'AMI i no s'ha fet eh, com no es va fer després  del "nou 9N", com no ho ha fet el Parlament actual, ja que no ho pot fer: els electors no han votat Independència o no hi ha prou majoria, ergo, en unes eleccions municipals, encara menys.

Barrejar conceptes i anar-se recreant no és bo, gens. Com no ho serà, quan "caiguin" ajuntaments d'ara. Ni com els futurs pactes municipals amb partits de diferent signe i color. Sol passar com sempre: mirar les coses amb una sola perspectiva no és bo, com quan s'extrapol·len les eleccions espanyoles, amb les Europees, amb les catalanes i les municipals. Ai...

 

Pere Garriga
Pere Garriga, collita del 81. De Llerona. Tècnic especialista en explotacions agropecuàries, resumint, que vaig estudiar per a pagès. De la última promoció de fer FP. Vaig treballar 6 anys fora de casa, com que guanyava pasta i no era feliç, vaig tornar i ara em dedico a l'horta ecològica i varietats antigues, això em fa més feliç. Total, muntar una empresa i cagar-se una mica en tot. Així que vaig fent com un autònom més (vegi's que no indico el tema pasta...). Vaig a la muntanya i faig ratafia, entre d'altres coses. M'agrada la política, però odio a forces polítics. Res de l'altre món.

A twitter @PerGarriga
06/11/2015

Acord de mínims

31/10/2015

A Madrid me’n vull anar, vols venir tu Rabadà?

22/08/2015

El primer és el primer: junts

04/08/2015

Sobre com comptar-nos el 27S

13/07/2015

A sol i serena fins el 27-S

21/06/2015

Un breu sobre el 27-S

20/06/2015

Benvinguda dreta catalana... cremem naus

27/05/2015

Sobre les eleccions municipals a Les Franqueses

26/05/2015

Seguim, següent pas: 27-S

08/05/2015

Sobre l'acte de Societat Civil Catalana fet a Granollers

Participació