Avui arrenca el nou servei de Bus Urbà de Cardedeu

per NacióGranollers , 1 de setembre de 2008 a les 09:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de setembre de 2008 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les modificacions d’itinerari suposen passar d’un servei amb 19 parades que funcionava de 7 del matí a 21 h, a un servei amb 23 parades que funcionarà de 6.15 h del matí a 22.15h, un canvi que suposa un increment de servei de 9.693,24 quilòmetres i de 404,35 hores. A banda, s’ha renovat la formació de parades amb nous pals, bancs, papereres i senyalització horitzontal i fins i tot alguna marquesina, i s’ha creat el primer tram de carril bus al passeig de la Riera, amb un cost aproximat de 20.000 euros.
 
Tots els canvis van ser consensuats i aprovats a la Comissió per la Mobilitat i la Millora Urbana de Cardedeu celebrada el passat 11 de març. L’objectiu d’aquests canvis és, segons l’alcaldessa Calamanda Vila, “intentar posar les màximes facilitats tant als nostre veïns com a la gent que ve de fora a treballar al nostre municipi”. En aquest sentit cal destacar que “el nou recorregut busca mantenir la seva arribada a tots els barris però acostant més el bus al centre i als nous equipaments com la piscina, el CAP, el Pavelló i la Biblioteca”, ha assegurat Vila. No obstant, Vila també ha explicat que “aquestes millores han suposat un esforç econòmic molt important per l’Ajuntament que el continuarem fent si la gent utilitza el servei”, però també ha advertit que “si malgrat tot la gent no es mou amb bus i no superem de manera notable els 25.000 viatgers anuals actuals; és a dir, si el bus pràcticament només s’utilitza com fins ara per arribar als instituts, caldrà replantejar-nos el servei pels propers anys”.  
 
Títol subvencionat
D’altra banda, el nou servei de Bus Urbà de Cardedeu també donarà resposta a una demanda llargament reclamada pel col·lectiu de la gent gran. A partir del proper 1 de gener, tots els majors de 65 anys que visquin a Cardedeu podran fer ús del títol social de 10 viatges amb el Bus Urbà de Cardedeu per només 2 euros (enlloc dels 7’20 euros que costa al públic en general). L’Ajuntament també es reserva la possibilitat d’oferir aquest títol subvencionat a altres col·lectius amb dificultats. De moment, els títols socials a 2 euros es podran adquirir a la seu del Casal de Jubilats (Avinguda Rei en Jaume, 55). El regidor de la gent gran de Cardedeu, Esteve Palaus, ha assegurat que “aquest tiquet subvencionat era un greuge i una reivindicació històrica que calia satisfer” i ha afegit que “aquesta iniciativa demostra la indiscutible sensibilitat que té aquest govern cap als col·lectius amb dificultats”. Palaus també ha demanat a la gent gran que “doni exemple utilitzant el servei i ajudant a fomentant-ne l’ús entre tota la nostra població”.

 

Arxivat a:
Societat
Participació