Pregó de l'Ascensió a càrrec de Marta Estrada

per VallèsOriental.com, 14 de maig de 2007 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de maig de 2007 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Marta Estrada és filla de l'arqueòleg granollerí Josep Estrada, fill predilecte de la ciutat i reconegut investigador, i de Felicitat Miyares, d'Aguilar de Campoo (Palència), diplomada en arqueoplogia, camp en el qual tots dos van col·laborar.
Va cursar els seus primers estudis a Granollers, on la ciència la va captivar de ben petita i on, anys després, ha volgut difondre els seus coneixements científics, fruit d'una intensa formació i una internacional trajectòria professional.

Rellevants càrrecs, premis i reconeixements
Marta Estrada ha estat vicepresidenta de la Societat Catalana de Biologia (1986-1989), cap d'unitat estructural d'investigació de l'Institut de Ciències del Mar (1986-1994) i presidenta del comitè assessor de la Comisión Nacional de Evaluación de la Actividad Investigadora, en l'àrea de ciències naturals (1990-1992). També, membre del comitè de grans instal·lacions de la CICYT (1994-1998), membre de l'Steering Committee del programa internacional Global Ecology and Oceanography of Harmful Algal Blooms (1999-2003) i membre del jurat de la Distinció de la Generalitat de Catalunya per a la Promoció de la Rercerca Universitària (2000-2002).
Entre 1995 i 1997, va ser directora en funcions de l'Institut de Ciències del Mar del CSIC i cap del Departament de Biologia Marina i Oceanografia d'aquest institut. L'any 1999, va ser nomenada acadèmica de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i, el 2003, membre de l'Institut d'Estudis Catalans.

Dijous 17 de maig, inauguració oficial de l'Ascensió 2007
A les 18 h, al parc Firal davant de l'estand institucional, s'inaugurarà la 57a edició de la Fira de l'Ascensió. La inauguració anirà a càrrec del Secretari de Comerç i Turisme de la Generalitat, Emili Valdero, i a continuació es farà un recorregut per l'espai firal, amb una visita a l'estand institucional, al tendal central que acull estands de comerç, turisme, indústria i multisectorial, al sector agrícola i ramader, a l'espai jugar x jugar, al sector d'automoció i al sector d'oci.

L'atenció als mitjans de comunicació està prevista a les 18.20 h, just abans d'iniciar el recorregut per l'espai firal.

 

Arxivat a:
Fires i festes
Participació