Festa per donar la benvinguda al Parc de Mil Pins

per NacióGranollers , 2 de març de 2007 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de març de 2007 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La festa començarà a les 10.30 h i inclourà bàdminton, tir amb arc, bitlles catalanes, escacs, tres en ratlla gegant, parc d'inflables, globoflèxia, i circuit de BTT (caldrà portar bici pròpia). Una botifarrada per a tots els participants posarà punt i final a la festa del Parc de Mil Pins.
Les obres de construcció del Parc de Mil Pins han consistit a millorar l'aspecte que tenia la zona mitjançant la neteja de tot l'espai públic, potenciant al màxim tot l'arbrat existent, que està consolidat de forma natural i que conforma un espai d'unes característiques immillorables. També s'ha fet la neteja de la riera de Carbonell al seu pas per la urbanització, sense modificar el seu curs o configuració física.

Donat que entremig de les zones més arbrades existien antics camps de conreu que no eren utilitzats, s'hi han implantat diferents espais de lleure com ara zones de relació, zona de jocs infantils, parc i praderia. Com a complement s'hi han fet diferents vials interiors amb el corresponent enllumenat públic, xarxa de reg i xarxa contraincendis, per tal de completar el conjunt d'hidrants de la urbanització. També s'hi han plantat arbustos i espècies de clima mediterrani i s'han fet tres separadors vegetals dels diferents espais del parc.

Una altra de les actuacions que s'hi han realitzat ha estat la previsió del futur soterrament de les línies de baixa i mitja tensió que hi ha a la zona per mitjà d'uns tubs que ja estan enterrats, així com la connexió del carrer de la Roureda al parc a través d'un petit pont sobre la riera. A prop d'aquest lloc s'ha trobat una font, i s'ha procedit a la seva restauració.

Aquesta obra era molt necessària per condicionar una zona molt deixada i que fa més de 30 anys que haurien d'haver executat els promotors de la urbanització Mil Pins. Finalment, després de diversos processos judicials per aconseguir que els promotors acabessin la totalitat de les obres del projecte d'urbanització, la zona verda ja és propietat de l'Ajuntament, qui s'ha encarregat de la seva execució a través de l'empresa municipal Les Franqueses Entorn Verd, SA. L'Ajuntament també es va encarregar fa tres anys de portar aigua potable de xarxa a la urbanització, degut als problemes de potabilitat i de restriccions que patien els veïns.

L'empresa que ha realitzat les obres, que tenien un pressupost d'adjudicació de 196.199 euros, és Jardineria Integral Jardí Natura, S.L., per encàrrec de l'empresa municipal Les Franqueses Entorn Verd.

 

Arxivat a:
Societat
Participació