1 de 10

El conseller de Salut insisteix en què que el Departament ha de tenir més pes en la governança de l'Hospital de Granollers

«La participació ha de ser més directa», ha manifestat Manel Balcells en un acte electoral d'ERC a Sant Celoni

Manel Balcells aquest matí a Sant Celoni | Jordi Purtí
per Jordi Purtí Pursals, Sant Celoni | 24 de maig de 2023 a les 15:37 |


El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells, està convençut que la governança de l'Hospital de Granollers ha de canviar i aquest és un tema pendent de parlar-ne després de les eleccions municipals de diumenge vinent. El titular de Salut de l'executiu català no dubte en què la governança "és millorable i ens agradaria poder-hi  participar més directament". En aquesta línia proposa buscar la vinculació més directa amb l'Hospital de Sant celoni i, en aquesta complementarietat trobar la manera en la que el Departament de Salut hi pugui dir alguna cosa.


Balcells ha manifestat a Nació Baix Montseny que es parlarà amb l'Ajuntament que surti de les eleccions municipals "és una qüestió que ha de servir no perquè l'hospital sigui públic, que ja ho és encara que sigui una Fundació i està donant serveis públics, sinó perquè hi hagi una participació més directa del Departament de Salut i en coordinació amb els altres serveis assistencials".

I el que serveix per l'Hospital de Sant Celoni també ho és per l'Hospital de Granollers, ja que és en el conjunt de la comarca que s'ha de plantejar la manera de fer anar els equipaments assistencials públics que hi ha, com s'han de coordinar millor i fer que cada hospital i cada centre faci el paper que hagi de fer i que es pugui donar una millor atenció a la ciutadania.


Manel Balcells també ha manifestat que el nou CAP als terrenys de la Forestal va endavant i la maquinària per a la seva construcció ja està en marxa davant la necessitat i la importància de l'atenció primària. El conseller de Salut ha fet aquestes declaracions aquest matí a Sant Celoni en el marc d'un acte electoral d'ERC de Sant Celoni i la Batllòria al Casal del Avis, en el qual ha donat suport a l'alcaldable republicana, Fernanda A. Crovara.

Precisamernt, la candidata d'ERC ha remarcat que la gent gran és molt important a Sant celoni i la Batllòria i, per això "volem que se senti activa, integrada i protegida". Després de recordar el que s'ha fet des d'ERC en els darrers quatre anys en matèria social ha destacat que en el proper mandat volen dissenyar i aplicar projectes per lluitar contra la solitud de les persones grans de forma coordinada amb entitats.


Entre altres qüestions programàtiques destaquen implementar més atenció geriàtrica, ampliació de dotació d'hores de SAD social i SAD dependència, a més de promoure una residència i pisos tutelats i acabar el casal de la gent gran a Sant celoni i promoció del casal de la Gent Gran a la Batllòria. 

 

Participació