1 de 10
empresa

Sorli invertirà 18 milions en un nou centre logístic a Granollers

Suposarà la contractació de 40 persones i ampliar la superfície logística de 14.000 metres quadrats a 25.000 entre les dues naus

L'administradora del grup, Anna Sorli, i el director general del grup, Josep Figueras, durant la torbada amb mitjans de comunicació. | ACN
per Nació, Granollers | 22 de març de 2023 a les 13:59 |
Sorli invertirà 18 milions d'euros en la construcció del seu nou centre logístic a Granollers, que estarà ubicat prop de l'actual. Precisament, aquest dimecres se n'ha posat la primera pedra i allotjarà els productes de referències de gran consum i alta rotació, a més de refrigerats i càrnics. "És un punt molt fort que cada cop més supermercats tenen i ho podem centralitzar", ha indicat el director general, Josep Figueras, en relació als productes refrigerats. A més, el nou centre suposarà la contractació de 40 persones i ampliar la superfície logística de 14.000 metres quadrats a 25.000 entre les dues naus.

En una trobada amb mitjans de comunicació, l'administradora del grup, Anna Sorli, i Figueras han explicat que coincidint amb el centenari el grup Sorli engega una nova etapa d'expansió de creixement "consistent" i "més sòlidament que ràpidament".


La companyia va facturar 260 milions d'euros durant el 2022, cinc més que en l'exercici anterior, i té previst invertir 30 milions en el nou centre de Granollers i set establiments entre els dos Vallesos i el Maresme al llarg d'aquest any. 

Pujada de preus "inevitable"

D'altra banda, els dos directius han admès que la pujada de preus dels seus productes ha estat "inevitable" però han remarcat que la contenció ha estat important en un sector que és "hipercompetitiu", segons Figueras.  En qualsevol cas, han assegurat que l'alt cost de l'energia, que ha portat al grup a més que duplicar la despesa per aquest concepte, no s'ha traslladat als productes.

Així mateix, ambdós han comentat sobre la proposta d'aplicar un topall en el preu dels aliments bàsics, com va proposar la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, que la "voluntat és bona però difícil com portar-ho a terme". Segons han argumentat, hi ha factors externs que o es poden controlar com el preu "històric" del porcí o l'actual conflicte bèl·lic a Ucraïna. Figueres ha puntualitzat, a més, que a Espanya l'augment dels preus dels aliments s'ha situat al voltant d'un 14% mentre en altres països com Alemanya i Portugal s'ha enfilat fins al 20% o un 18% a França.

 

Participació