Estem en temporada de calçots i avui aprofitant l'avinentesa, farem una Quiche Lorraine a la que substituirem la ceba per calçots. Esperem que el resultat us agradi.
Ingredients:
1 paquet de pasta brisa
100 grams de bacó tallat en tires
3 o 4 calçots
3 ous
50 grams de formatge Cheddar ratllat
50 grams de formatge de Maó ratllat
300 ml de nata liquida, de la lleugera de 18% matèria grassa
100 ml de llet
1 dau de mantega
Oli, sal i pebre negre
Un polsim de nou moscada
Preparació:
En una paella amb una mica d’oli salteu les tires de bacó i, quan comencin a estar daurades, afegiu-hi els calçots tallats en rodelles. Saleu i aneu remenant. Quan els calçots comencin a agafat un coloret caramel hi afegiu el dau de mantega. Remeneu, espereu que fongui i reserveu.
Preescalfeu el forn a uns 180º i, mentre s’escalfa, traieu la pasta de la nevera per tal que s’atemperi. Bateu els ous amb un polsim de sal, de nou moscada i una miqueta de pebre negre. Afegiu-hi la crema de llet, la llet i torneu a remenar. Afegiu-hi la meitat del formatge, juntament amb el bacó i els calçots que havíeu reservat. Ho remeneu tot ben bé i ho reserveu un moment mentre procediu a preparar la quiche dins el motlle.
En un motlle de forn poseu la massa amb paper i tot. O bé retireu el paper i unteu el motlle amb mantega. Amb una forquilla punxeu el fons del motlle sense arribar a foradar la pasta per tal que no creixi. Hi aboqueu el preparat que havíeu reservat, el repartiu bé, hi poseu la resta de formatge per damunt i ho enforneu durant uns 20 o 30 minuts fins que el farcit qualli.