1 de 10
successos

Detenen el líder d’un grup criminal que estafava des de Montornès fent-se passar per treballador d'un banc

El jove de 20 anys va aconseguir robar 2.600 euros

La Guàrdia Civil investiga els fets | Europa Press
per LaTorre, Montornès del Vallès | 7 de març de 2023 a les 18:20 |
Agents de la Guàrdia Civil han detingut un noi de 20 anys com a líder d'un grup criminal que estafava diners des de Montornès, Terrassa i Castellar del Vallès. 

El detingut es feia passar pel treballador d'una entitat bancària i utilitzava la usurpació d’identitat per cometre l'estafa. En concret, va aconseguir robar 2.600 euros de compres en línia. Se li atribueix un delicte d’estafa bancària.


L'estafador trucava a la víctima i li proporcionava dades sobre l’estat del compte bancari que, en principi, només podia conèixer el banc i el titular. En la conversa, l’advertia que hi havia una sèrie de càrrecs i accessos al seu compte d’origen fraudulent i li sol·licitava una sèrie de codis que li feia arribar per missatge de text.

L’estafat, un veí de Benifaió (València), va denunciar els fets ara fa un any. Els agents van seguir el rastre dels estafadors i va assenyalar quatre persones com els possibles autors dels fets. A banda del detingut, tres persones més estan sent investigades però tots quatre estan acusats de perpetrar l’estafa i de moure els diners a través de diferents comptes bancaris per dificultar la seva relació amb l'engany. 

 

Participació