1 de 10
SUCCESSOS

La família del muntanyenc de les Franqueses desaparegut a Salamanca urgeix reprendre la recerca

Es va aturar el 15 de gener i s'havia de reactivar al febrer

Dos agents de l'operatiu de recerca del veí de les Franqueses | Subdelegació del govern central a Salamanca
per NacióGranollers, Les Franqueses del Vallès | 6 de març de 2023 a les 17:23 |
La família del veí de les Franqueses que va desaparèixer, a finals de 2022, a la Serra de Béjar, a Salamanca, ha urgit que es reprengui la recerca. A José Antonio Martínez se li va perdre la pista el 29 de desembre, quan es disposava a fer una ruta entre la plataforma del Travieso i el pic Calvitero, a 2.399 metres d'alçada.

Segons ha denunciat la parella de Martínez, aquest dilluns als micròfons de RAC 1, no té cap informació sobre les feines de búsqueda: "No en sé res de res, ni del 112 ni de la Junta de Castella i Lleó ni de la subdelegació del govern espanyol a Salamanca". Tal com ha indicat, s'haurien d'haver reactivat al febrer.


El muntanyenc, tal com ha recordat, es disposava a fer una excursió per aquest indret i va avisar la família que estava bé quan va arribar a l'aparcament. Abans del vespre ja no van tenir més contacte amb ell i ja van avisar els equips de recerca.

Es van posar en marxa diversos equips per trobar-lo, però el 7 de gener "per l'adversa evolució de les condicions climatològiques a la zona", segons va precisar l'organisme estatal, es vam aturar les tasques. Tres dies després es van reprendre, però, novament, el dia 15 del mateix mes es van paralitzar per les condicions climatològiques.
La família ha criticat que no han sabut res des d'aleshores i únicament, des de mitjans de febrer, hi ha voluntaris i la Fundació QSD Global (Quién sabe dónde), impulsada pel conegut periodista Paco Lobatón, que l'estan buscant. Precisament, de la mà d'aquesta entitat es van sumar, entre d'altres, guies i gossos per trobar el muntanyenc català.

 

Participació