1 de 10
NEVADA A OSONA

La neu arriba a Osona i afecta la mobilitat

Dimarts complicat a la xarxa viària de la comarca

La nevada provoca retencions a Sant Miquel de Balenyà. | Adrià Costa
per NacióGranollers, Sant Julià de Vilatorta | 7 de febrer de 2023 a les 18:46 |
Dimarts complicat a les carreteres d'Osona a causa de la nevada. Al matí han començat a caure els primers flocs de neu en cotes altes de la comarca, i cap al migdia, la situació meteorològica ha pres força i s'ha estès pel territori.

La nevada ha afectat la mobilitat, i la xarxa viària s'ha col·lapsat. De mica en mica, torna la normalitat a les carreteres d'Osona, i el Servei Català de trànsit informa que ja està reoberta la circulació a la C-17 a Tona. Aquest tram ha estat tallat unes hores a causa d'un accident entre dos camions, que ja han estat retirats.


D'altra banda, ja no són obligatòries les cadenes al tram de Centelles i els camions poden circular-hi amb normalitat. A la C-25 a Sant Bartomeu del Grau, al túnel de Fontfreda, a on durant una estona s'ha restringit el pas als camions, també s'ha restablert la circulació, igual que als túnels de Bracons entre Vic i Olot.

Durant unes hores també ha estat restringit el pas de vehicles pesants a la C-25, entre Sant Julià de Vilatorta i Santa Coloma de Farners, a on també era obligatori circular amb cadenes. A hores d'ara s'hi circula amb normalitat.


En aquests moments, els Bombers estan actuant a Collsuspina, a on diversos vehicles han quedat atrapats per la neu al Coll de la Pollossa, a la N-141c.
  La neu també ha afectat el nord d'Osona. Per garantir la seguretat, el Consell Comarcal ha avançat el retorn a casa d'uns 200 alumnes que assisteixen a centres educatius fora del seu municipi de residència de poblacions com Cantonigròs, Viladrau o Sant Bartomeu del Grau.

 

Participació