1 de 10
la mitja 2023

Gebrehivet i Gezahegne guanyen la Mitja amb marques de rècord

Els dos etíops han superat les marques que ostentaven Wanjiru i Jemutai

per Nació, Granollers | 6 de febrer de 2023 a les 10:44 |
Els etíops Hagos GebrehivetTigist Gezahegne s'han convertit en els autèntics protagonistes de la Mitja Granollers - les Franqueses - la Garriga que s'ha disputat aquest diumenge al matí. Els dos s'han imposat en la distància de 21,097 quilòmetres, però a més ho han fet en temps rècord.

En categoria masculina, Gebrehivet ha parat el cronòmetre en 58 minuts i 55 segons, pulveritzant així l'anterior plusmarca que ostentava des de feia 15 anys el kenià Samuel Wanjiru (59'26''). A més, és la millor marca mundial en la distància en el que portem d'any.

En categoria femenina, Gezahegne també ha superat la que portava un any com a millor marca i ha arribat en 1 hora, 6 minuts i 41 segons, rebaixant la marca que Purity Jemutai va establir l'any passat (1'07'18'').


Es dona la circumstància, a més, que Gezahegne és atleta paralímpica per un problema visual i va guanyar tot i haver patit una caiguda durant la cursa.

Més de 8.000 participants


A més de Hagos Gebrehivet i Tigist Gezahegne, més de 8.000 persones han participat a la Mitja, comptant la distància de més de 21 quilòmetres i els 10 i 5. Un bon número dels participants ha aprofitat per donar visibilitat a iniciatives solidàries, com Lucharett por ti princesa, la Fundació Vallès o Corro amb tu. En aquest sentit, els participants del Quart han col·laborat en la recollida de fons per a la recerca sobre la síndrome CTNNB1.


 

 

Participació