1 de 10
cuina

Recepta | Bacallà amb tempura de cervesa i verduretes cuites al wok

Cada setmana, les millors receptes

Bacallà amb tempura de cervesa i verduretes cuites al wok. | Manel Baxerias
per Redacció, Granollers, Catalunya | 4 de febrer de 2023 a les 09:08 |
Ingredients per a 2 persones:


350 grams de morro de bacallà dessalat tallats en tires d’un dit


½ pebrot vermell

½ carabassó


4 calçots

1 carxofa


2 grans d’all

Julivert

2 cullerades soperes de salsa de soja

Farina Yolanda per fer la pasta de tempura

Oli de gira-sol

Oli d’oliva

100 cc de cervesa

Sal

 
Preparació:

Netegeu les verdures i talleu-les: el pebrot i el carabassó en tires, els calçots en rodelles i la carxofa en xips.

Poseu el wok amb una mica d’oli d’oliva a escalfar juntament amb un gra d’all per perfumar l’oli. Quan l’oli hagi agafat el perfum de l’all, retireu-lo i aneu incorporant-hi les verdures en funció del temps que necessiten per coure. Primer, poseu-hi el calçot, després el pebrot, seguit del carabassó per acabar afegint-hi la carxofa. Deixeu coure les verdures i, quan estigui quasi a punt de cocció, convé deixar-les una mica al dente. Incorporeu-hi la salsa de soja saltant-ho tot un parell de minuts més. Un cop cuit, reserveu.

Prepareu una pasta amb la cervesa i la farina fins a obtenir una pasta homogènia i sense grumolls. Llavors afegiu-hi el gra d’all que us quedava ben trinxat amb el julivert i una punta de sal i torneu a remenar la pasta. Ha de quedar espessa, mai liquida.

Poseu una paella amb oli de gira-sol a escalfar i, mentre escalfa, aneu passant el bacallà per la pasta. Un cop l’oli sigui calent aneu-hi fregint el bacallà sense acumular-lo per tal d’evitar que la tempura s’enganxi. Un cop fregit, poseu-lo en paper de cuina per tal d’eliminar l’excés d’oli i ja podeu procedir a muntar el plat i servir-lo.

Ja sabeu que no som amants de posar marques, tot i això avui us recomanem la farina Yolanda per el fet que de totes les que hem provat, és la que més ens ha agradat per a fer fritures en tempura.
 

 

Participació