1 de 10

Els comuns reclamen a la Generalitat que soterri la ronda Sud de Granollers

David Cid adverteix que no donaran suport a l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat si preveu inversions per al Quart Cinturó

Patricia Segura i David Cid, atenent els mitjans al tram urbà de la ronda Sud | Granollers En Comú Podem
per Nació, Granollers | 21 de gener de 2023 a les 12:00 |
En Comú Podem presentarà una moció al Parlament per demanar el soterrament de la ronda Sud de Granollers. Ho ha explicat aquest divendres la candidata del partit a les pròximes eleccions municipals, Patricia Segura, en un acte en què ha estat acompanyada pel diputat al Parlament, David Cid.

En una atenció als mitjans, la candidata ha defensat que es tracta d'una reivindicació històrica dels veïns. També ha parlat de la recent prohibició de circulació de camions pesants, que ha qualificat de "petit pas, però insuficient". "Segrega barris i genera una contaminació acústica i ambiental que cal solucionar", ha afegit.


Pel que fa a la resta de mobilitat de la ciutat, Segura diu que cal redefinir les xarxes d'autobusos interurbans, "millorant horaris i freqüències", "completar la xarxa de línies exprés" i establint nous serveis de connexió amb els polígons industrials: "Hi ha moltes hores en els que estan incomunicats amb transport públic", lamenta. També ha demanat impulsar el Pla estratègic de la bicicleta.

Cid, per la seva banda, ha advertit que no donaran suport a l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat si preveu inversions per al Quart Cinturó: "L'acord que tenim amb ERC, entre d’altres, marcava com a prioritat molt clara la promoció del transport públic. Reclamem la planificació de la línia orbital ferroviària i el desdoblament de l'R3", ha afegit. En aquest sentit, ha instat al Govern a "prioritzar les inversions del Pla Específic de Mobilitat del Vallès que comportin una reducció de les emissions de CO2 i un augment de la quota modal de transport públic, sobretot pel que fa als desplaçaments interns".

 
Participació