1 de 10
EL TEMPS

El temps d'aquest dimarts: pluges i sol en un dia per a tots els gustos

El Meteocat avisa d'una nova tongada de ruixats que, aquest cop, es restringiran al quadrant nord, i albira clarianes a la resta del país

Cel ennuvolat a Granollers. | Jaume Ventura Busquets
per Nació, Granollers | 6 de juny de 2023 a les 09:35 |

Aquest ha estat un dilluns ben mogut pràcticament arreu del territori. Des de mig matí que ja han començat a descarregar els primers xàfecs en alguns indrets que, de fet, han estat localment abundants i han anat acompanyats de calamarsa. En canvi, a la meitat sud de la costa hem tingut molt més sol i les clarianes s'han deixat veure a la meitat nord del litoral. Malgrat això, en tot el que és interior hem tingut nuvolades que a la zona del Pirineu, Prepirineu i Catalunya central ha descarregat pluja. Una aigua que, a banda d'agraïda per la situació de sequera que vivim, no ha estat cap sorpresa per a ningú, ja que hi havia diversos avisos activats.

 

Dimarts serà un dia variat, a gust de tothom. Si us agrada la pluja, tindreu pluja, i si us agrada el sol, no patiu perquè tindreu sol. Això sí, hi ha trampa: contràriament al que ha passat aquesta jornada, en la pròxima els ruixats quedaran restringits només al quadrant nord i les estones de sol s'albiraran a la resta del país. Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), serà un dia amb pocs núvols en general.

 

Nova alerta per tempestes

D'aquesta manera, tindrem un dimarts molt més serè al sud, tot i que hi haurà alguna nuvolada a la zona de l'Ebre. I això sí, passejaran núvols mitjans al terç nord. Novament, però, començaran a créixer nuvolades a mig matí i de cara al migdia poden començar a descarregar els primers ruixats en punts de muntanya, de l'interior, sobretot del quadrant nord-est.

Tempestes que a la tarda tornaran a sovintejar, però no es creu que baixin amb tanta intensitat cap a la depressió central. Més aviat, es quedaran cap al nord, també al massís del Port i esporàdicament en algun punt de l'oest de Catalunya. Per tant, l'avís de dimarts ja no té color taronja, però el terç nord encara estarà afectat per les pluges d'intensitat forta. Segons l'estimació del Meteocat, es podran superar els 20 litres en 30 minuts. A mitjà termini, el temps dels pròxims dies continuarà sent variat, però no arreu del territori.

Altres notícies que et poden interessar





 

 

Participació