1 de 10

Accepta vuit mesos de presó per insultar i agredir una discapacitada i dos adolescents negres a Granollers

La fiscalia i la defensa han pactat una rebaixa de la pena a canvi d'un curs contra la discriminació

L'Audiència de Barcelona, en una imatge d'arxiu | EuropaPress
per Nació, Granollers | 12 de gener de 2023 a les 14:05 |
Una dona ha acceptat aquest dijous una pena de 8 mesos de presó i gairebé 2.000 euros de multa i indemnitzacions per insultar i agredir dos adolescents negres i una discapacitada a Granollers la primavera del 2018. La fiscalia li demanava inicialment tres anys i mig de presó, però ha pactat amb la defensa i la dona no haurà d'entrar a presó si segueix un curs contra la discriminació. A més, podrà pagar la multa i les indemnitzacions en 24 mesos, no es podrà acostar a les víctimes durant 16 mesos, no pot delinquir en els propers dos anys i estarà inhabilitada per a qualsevol professió educativa, esportiva o de lleure durant 6 anys i 8 mesos. L'acusada ha acceptat els fets entremig de plors en la vista que s'ha fet a l'Audiència de Barcelona.

Segons ha acceptat la dona, cap al matí del 17 de març del 2018, l'acusada, G.G.N., amb antecedents penals per altres delictes, estava bevent cervesa amb la seva parella en un banc del carrer a Granollers. A prop van passar tres adolescents de 13 a 16 anys, dos d'ells negres. Amb ànim de vexar-los, la dona els va dir: "Aviam si calleu, negres de merda". Un dels menors li va demanar explicacions i la dona li va donar un cop a l'orella amb el recipient de cervesa que duia a la mà.


Dos mesos més tard, el 17 de maig, l'acusada es va trobar en un bar amb una discapacitada de 53 anys amb retard mental lleu i trastorn de la personalitat. La víctima li va preguntar a l'acusada pels morats que duia, i la dona va dir-li que li havia causat "un espanyol de merda". Acte seguit, l'acusada li va preguntar a la dona si era catalana o espanyola, i la víctima va respondre que espanyola. Aleshores, l'acusada li va dir que li clavaria una pallissa i li va introduir un bolígraf a la boca.

Dos dies després, entre la 1 i les 2 del migdia, les dues dones es van tornar a trobar en una plaça de Granollers. Amb to sarcàstic l'acusada li va preguntar com estava, cosa a la qual la víctima va respondre que la deixés en pau. L'acusada li va dir "espanyola de merda" i la víctima li va respondre que era una "catalana de merda". L'acusada va trencar la barra de pa qu ela víctima portava, en va tirar un tros a terra i va donar una bufetada a la cara de la discapacitada, cosa que li va causar una hemorràgia nasal.


Per tot això, la fiscalia li demanava inicialment 3 anys i mig de presó per dos delictes contra la dignitat de les persones per motius discriminatoris i dos delictes de lesions lleus, 6.000 euros de multa i 10 anys d'inhabilitació per exercir cap professió educativa, esportiva o de lleure, 3 anys de prohibició d'aproximació o comunicació amb les víctimes i uns 2.700 euros d'indemnització a les dues víctimes per les lesions i danys morals. Finalment, gràcies a les dilacions indegudes i al pacte assolit entre acusació pública i defensa, la pena s'ha rebaixat substancialment i ha quedat suspès l'ingrés a presó.

 

Participació