1 de 10
Sorteig

La grossa rega Barberà del Vallès: 20 milions d'euros del primer premi

Un intercanvi amb una administració de Burgos fa que arribi aquesta pluja de diners a la localitat vallesana

El regent de l'administració Alfonso Lòpez, celebrant la notícia amb les ampolles de cava | Juanma Peláez
per Albert Hernàndez / Sergi Baixas, Barberà del Vallès | 22 de desembre de 2022 a les 13:48 |
La grossa somriu a Barberà del Vallès i reparteix 20 milions d'euros. El primer premi de la Loteria de Nadal 2022, amb el número afortunat 05490, té un valor de quatre milions d'euros per sèrie -400.000 euros per dècim guanyador-. Alfonso López, propietari de l'administració de l'avinguda Generalitat 41-43, ha celebrat la notícia amb les tradicionals ampolles de cava i regant els veïns que s'han apropat al local. Com en Buba, un veí de Sabadell, originari de Senegal, i que enguany havia comprat un dècim a la botiga, però també a la capital vallesana. "No sé quants diners m'han tocat", ha exclamat i ha marxat a comprovar-ho.


Qui també ha arreplegat d'aquest primer premi ha estat l'exalcaldessa de la localitat Sílvia Fuster que es dividirà la rifa entre quatre amigues més que "sempre compren" per aquestes dates. "Ho celebrarem", ha dit davant les nombroses càmeres i micròfons.

Intercanvi amb Burgos


López ha explicat que els bitllets de les cinc sèries s'han venut per finestreta i que són gràcies a un intercanvi amb una administració de Burgos: "Em van trucar i em van dir que volien un número que tenia i em van enviar aquestes cinc sèries".

FOTOS La grossa somriu a BarberàAquesta administració referent de Barberà, amb 35 anys de vida a la ciutat, és la primera vegada que reparteix un primer premi de La grossa, tot i que l'any 2016 també va repartir un quart i un cinquè premi de la Loteria de Nadal per un valor aproximat d'un milió d'euros.
 

Una grossa molt repartida


Un primer premi que, a Catalunya, també s'ha repartit a Barcelona, Rubí, Platja d'Aro, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Vicenç de Castellet. Fora del Principat, també ha caigut a Galícia, Astúries, Aragó, País Basc, Madrid i a les Illes Canàries. 

Participació