1 de 10
cuina

Recepta | Pastís de poma segons la Teresa

Cada setmana, les millors receptes

Pastís de poma segons la Teresa | Manel Baxerias
per Redacció, Granollers, Catalunya | 9 de desembre de 2022 a les 17:43 |
Ingredients per a uns 12 pastissos de la mida d’un flam:

125 grams de farina

125 grams de sucre blanc
1 preparat de gasificant litines (1 sobre de cada)

1 cullereta de cafè de sal
1 cullerada sopera de sucre avainillat o 1 cullera postres de extracte de vainilla

3 ous mitjans
2 cullerades soperes d’oli d’oliva
220 ml. de llet
1 iogurt grec
1 copeta de Rom negre, a poder ser bo
4 pomes, a poder ser de la varietat reineta, per el seu punt àcid

Per al glacejat:

75 grams de sucre blanc
2 ous
50 grams de mantega sense sal (feta pomada)

Preparació:

En un bol, barregeu la farina, el sucre, el gasificant, la sal i el sucre avainillat i ho remeneu tot ben remenat. Afegiu-hi els ous lleugerament batuts, l’oli, la llet, el rom i el iogurt. Remeneu enèrgicament fins que faci bombolles perquè estigui tot ben barrejat.

Talleu les pomes, sense pell ni cor en lamines fines. A mida que aneu tallant perquè no s’oxidin les afegiu a la barreja que havíeu fet al bol, han de quedar submergides en la pasta.

Agafeu els motlles i folreu-los amb paper de forn. Si són de silicona no cal. Tireu-li llavors la barreja que teníeu al bol i poseu-ho al forn, preescalfat a 180º, durant uns 20 minuts, fins que la superfície comenci estar ferma. 

Mentre els pastissos estiguin al forn anirem preparant el glacejat. Barrejarem el sucre, els ous batuts i la mantega feta pomada. Reservarem, i quan els pastissos estiguin del primer enfornat, els hi bolcarem el glacejat per sobre i els tornarem a posar al forn uns cinc minuts més, fins que la glassa estigui quallada i relativament daurada.

Deixeu refredar, desemmotlleu i ja podeu servir.

 

Participació