1 de 10
olimpisme

Granollers serà seu dels Jocs Special Olympics del 30 de març al 2 d'abril

La capital del Vallès Oriental acollirà 1.500 esportistes de 14 disciplines

Presentació de Granollers com a seu dels Special Olympics 2023 | Ajuntament de Granollers
per NacióGranollers, Granollers | 3 de desembre de 2022 a les 12:51 |
Granollers serà, del 30 de març al 2 d'abril, la seu de la 12a edició dels Jocs Special Olympics, que organitza la Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL), Special Olympics Catalunya i l'Ajuntament de Granollers. La ciutat ja va acollir la 4a edició d'aquesta competició el 1994.

Segons s'ha explicat aquest dissabte, 1.500 esportistes catalans, espanyols i internacionals competiran en diversos equipaments esportius municipals i espais de la ciutat i en una quinzena de disciplines esportives: bàsquet, floor ball (hoquei), petanca, ciclisme, programa YAP (per a infants), tennis, natació, tenis taula, handbol, futbol a 5, futbol 7, atletisme, bàdminton, gimnàstica, pàdel, esgrima i rugby.


Com novetat d'enguany, s'emetrà en streaming diferents competicions per tal de facilitar el seguiment a familiars dels participants; així com també es promocionarà la modalitat d'esports unificats, que fomentarà la igualtat i la inclusió.

Paral·lelament al calendari competitiu, els jocs també contemplen una programació amb activitats que facilitaran la participació ciutadana, i amb la que es promourà la integració i la conscienciació social. A més a més, s'implantarà un programa de voluntariat que donarà oportunitats a tothom, i un altre de formació per a centres de secundària amb l'objectiu d'ajudar a entendre la normalitat de la discapacitat intel·lectual.


Un logo molt especial


L'agència Ogilvy ha estat l'encarregada de dissenyar el logotip d'aquesta edició dels Jocs Special Olympics Granollers 2023. I per fer-ho van dur a terme una dinàmica de workshop amb la participació de persones amb discapacitat intel·lectual.


D'altra banda, l'organització ha destacat el paper del voluntariat. A partir d'aquest mes de desembre, i fins al 3 de febrer, s'inicia la campanya de captació de voluntariat. És necessari aplegar 600 voluntaris que cobreixin diferents àrees d'actuació: suport als equips, accessos, activitats paral·leles. La crida va dirigida a majors de 18 anys, i de 16 i 17 anys amb permís patern i/o matern.

Les persones interessades poden inscriure's en aquesta web. També, de forma presencial al Servei d'Esports de l'Ajuntament de Granollers.

 

Participació