1 de 10
serveis

La Plataforma per l'Aigua de Granollers denuncia que la licitació del servei s'ha fet «a mida»

Critiquen que l'informe que l'Ajuntament per sospesar quina opció de gestió del servei era més rendible només es va fer "per justificar la decisió de triar un operador privat"

Alguns dels cartells que portaven els concentrats | VOTV
per NacióGranollers, Granollers | 1 de desembre de 2022 a les 00:23 |
La Plataforma per l'Aigua de Granollers ha denunciat que la licitació del contracte de la gestió del subministrament d'aigua potable a la ciutat s'ha "fet a mida" de les quatre empreses (la concessionària i tres més) que s'hi presenten. En una roda de premsa a la Porxada, la plataforma denuncia que "s'han trobat contradiccions importants amb l'informe que l'Ajuntament va realitzar per sospesar quina opció de gestió del servei era més rendible" perquè sortís favorable a l'opció privada.

La plataforma ha denunciat que les bases s'han fet estan lluny de les consideracions que apuntava l'informe sobre la gestió del servei. El coordinador de l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública, Lluís Basteiro, ha criticat que l'expedient preveu que la concessionària cobri 350.000 euros per despeses generals, "quan l'informe assenyalava que no cobraria res per aquest concepte". Segons recull SomGranollers, també ha alertat que la concessió és per a 20 anys i no per a 5 i que es preveuen 3,6 milions per inversions, quan la concessionària n'hauria d'invertir 22. A més, ha explicat que el cost d'explotació haurien de ser quatre milions, "mentre que la licitació en preveu 4,7", i que les tarifes pujaran un 3% tot i els 12 milions que podien fer pensar la congelació de les tarifes.


Segons la plataforma, el consistori només va encarregar l'informe "per justificar la decisió de triar un operador privat", i un cop s'ha descartat la gestió pública "es canvien les condicions i els números de manera radical". 

 

Participació