1 de 10
Nadal 2022

Mercats de Nadal 2022 a Granollers: fires i festes

La programació de Nadal a la ciutat recupera tots els elements i protagonistes clàssics anteriors a la pandèmia

Els Reis d'Orient, en una visita a Granollers | T. Torrillas
per NacióGranollers, Granollers, Catalunya | 25 de novembre de 2022 a les 18:00 |
Granollers ja ho té tot a punt per l'arribada de Nadal. Un Nadal en què la ciutat recupera els elements clàssics de la programació que hi havia abans del parèntesi de la pandèmia i on la llum tornarà a ser una de les gran protagonistes.

En total, a la capital del Vallès Oriental es viuran un centenar d'activitats, organitzades per l'Ajuntament i amb la participació d'associacions veïnals, comercials, entitats socials i esportives.


La llum tornarà a tenir un protagonisme destacat a la programació nadalenca granollerina. El director artístic del Lluèrnia, Xevi Bayona -que ha comptat amb l'ajuda de grups de 5è i 6è de primària d'escoles de la ciutat-, crearà dues instal·lacions artístiques que reforçaran la il·luminació nadalenca. Estaran situades a la Porxada i a Roca Umbert, i la intenció és que el projecte pugui tenir continuïtat els pròxims anys.

L'encesa de la il·luminació serà el divendres 2 de desembre a les 17.30 hores. Mentre duri l'època nadalenca, estarà encesa cada vespre des de les 17.30 hores fins les 22.00, excepte les vigílies de festius, que s'allargarà fins a les 00.00 hores.


Pel que fa a la resta d'activitats, es recuperarà el Parc Infantil de Nadal. El PIN tornarà del 27 al 29 de Nadal. A més, es recuperen les propostes que, per culpa de la pandèmia, havien quedat forçosament aturades. És el cas del Caldo de Nadal, el Tió Solidari, els Pastorets o la Revetlla dels Ignorats. El 3 i el 4 de gener, Roca Umbert tornarà a acollir el Campament Reial, pel qual un altre cop caldrà demanar cita prèvia per accedir-hi. Pel que fa a la Cavalcada, recuperarà el recorregut tradicional de Roca Umbert a la Porxada.

D'altra banda, la Plaça Barangé tindrà un paper molt destacat en la programació, acollint el mercat de Nadal del 15 de desembre al 5 de gener.  Hi haurà un carrusel d'època, una zona de food trucks i casetes de fusta amb il·luminació led. En total, hi haurà 23 parades de comerç de proximitat, a més d'un escenari que oferirà música en directe, amb actuació de matí o tarda, de dijous a diumenge.


Fira de pessebres i ornaments

Del 24 de novembre al 24 de desembre, i de 10.00 del matí a 20.00 del vespre, es podrà trobar una fira de pessebres i ornaments a la plaça de la Porxada. La tradicional fira de paradetes en casetes de fusta, on trobar tot allò que es necessita per muntar el pessebre, fer cagar el tió i guarnir la casa per aquestes festes.

D'altra banda, els dissabtes 3 i 7 de desembre es podrà trobar el Mercat d’artesans de Nadal a la plaça de les Olles. Un espai on el producte de proximitat i quilòmetre zero serà el el protagonista.

La proximitat també tindrà un espai destacat a Roca Umbert Market, un nou espai de trobada per a dissenyadors, artesans i creatius independent a la nau Dents de Serra que "pretén retenir el talent de la ciutat i potenciar els seus productes en un punt de trobada de l’art fet a mà i productors locals". Es complementarà amb una programació de música en directe, tallers i zona gastronòmica. Tot plegat es podrà veure el 16 de desembre, de 17.00 a 21.00, i el 17 i 18 de desembre, de 10.00 a 21.00.

Parada d'arbres i plantes de Nadal

La programació nadalenca a la ciutat també comptarà amb una parada d’arbres i plantes de Nadal a la plaça de l’Església. En aquest cas, estarà oberta del 25 de novembre al 24 de desembre, de 10.00 a 20.00. 
 

Participació