1 de 10
sequera

En marxa un projecte per bombejar aigua de Granollers fins a Llerona

S'està redactant el projecte executiu i a finals de l'any que ve es podrien adjudicar les obres de la nova canonada

Camps de mongeteres, a Llerona | Ajuntament de les Franqueses
per Redacció, Les Franqueses del Vallès, Catalunya | 22 de novembre de 2022 a les 22:00 |
El Consorci del Besòs, l'Agència Catalana de l'Aigua i l'Ajuntament de les Franqueses treballen en un projecte per per bombejar aigua de la depuradora de Granollers fins a Llerona. Segons avança VOTV, s'està redactant el projecte executiu i a finals de l'any que ve es podrien adjudicar les obres de la nova canonada.

El projecte serviria per donar resposta a la reivindicació històrica dels pagesos de Llerona, que des de fa anys avisen que els falta aigua per poder regar els camps. Fins ara han utilitzat pous i l'aigua que els arriba de la depuradora de la Garriga, que baixa ja utilitzada de les llars però que passa per un procés de neteja i filtratge i es depura als llacs artificials del Parc del Falgar. Tot seguit, una part torna al riu i l'altra es dedica al reg agrícola. Amb aquest sistema, però, no n'hi ha prou.


La depuradora de la Garriga produeix 3.000 metres cúbics d'aigua al dia, mentre que la de Granollers en produeix 33.000.

L'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ho ha anunciat aquest dimarts durant la presentació d'una nova edició de la Festa de la Mongeta del Ganxet.


De fet, ja existeix una canonada per bombejar aigua provinent de la depuradora de Granollers cap a la trama urbana de la capital vallesana. Una aigua que s'utilitza per regar parcs i jardins.

 

Participació