1 de 10
energia

​Granollers projecta una planta fotovoltaica a Can Cabanyes per al consum d'infraestructures comarcals

L’equipament ocuparà 12.000 metres quadrats

Terrenys on hi haurà la planta fotovoltaica | Diputació de Barcelona
per Redacció, Granollers, Catalunya | 16 de novembre de 2022 a les 18:16 |
L’Ajuntament de Granollers i la Diputació de Barcelona construiran una gran planta solar fotovoltaica als terrenys de l’antic abocador municipal, al polígon ambiental Can Cabanyes.

Serà un equipament de 12.000 metres quadrats, i el 54% de la producció fotovoltaica que produeixi servirà per subministrar la planta de compostatge del Consorci comarcal de Gestió de Residus i l’estació depuradora del Consorci Besòs-Tordera. El 46% restant s’injectarà a la xarxa de consumidors de l’entorn.


Les obres estan pressupostades en 2,7 milions d'euros, dels quals la Diputació de Barcelona en subvenciona 1,5 a través del Programa sectorial Renovables 2030. L’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, preveu que la inversió estigui amortitzada com a molt tard el 2028.

En una visita als terrenys aquest dimecres, Barnusell ha assegurat que el projecte evidencia "la gran aposta de la ciutat per la transformació energètica". Per la seva banda, el diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, ha felicitat Granollers com a "referent en l’àmbit del medi ambient" i ha ressaltat que el parc fotovoltaic suposa una "implantació massiva d’energia verda" no vista mai abans. A banda de reduir la factura energètica, Gomar ha aplaudit que "implicarà una gran disminució de CO2 a l’atmosfera".

 

Participació