1 de 10
Economia

Grifols comença a aixecar el cap malgrat la pesada llosa del deute

Els beneficis de la farmacèutica catalana es continuen veient limitats després de la compra de Biotest

Pla general de la seu central de Grifols, situada a Sant Cugat | ACN
per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 8 de novembre de 2022 a les 20:00 |

Després dels estralls causats per la pandèmia a Grifols, la farmacèutica catalana comença a aixecar el cap. Així es desprèn dels últims informes econòmics facilitats per la companyia informant que Grifols ha tancat els nou primers mesos de l'any amb un benefici net de 188 milions d'euros. Una xifra similar a la del 2021 amb 182 milions, tot i que encara molt inferior a la del 2020, quan va registrar un benefici total de 618 milions. 

Un creixement estancat que la multinacional atribueix a l'augment de les despeses per la compra de Biotest per 1.100 milions d'euros. Una empresa especialitzada en el desenvolupament de medicaments en el camp de l'hematologia i en la gestió de diversos centres de plasma. Aquesta adquisició va disparar el nivell de deute de Grifols sent necessari adoptar un nou full de ruta sense més compres a l'horitzó per tal de recuperar-se financerament. No obstant això, la farmacèutica ha confirmat les seves previsions pel 2022, any que preveu tancar amb uns ingressos "rècord" d'entre 5.800 i 6.000 MEUR. Malgrat tot, el nou president executiu de Grifols, Steven F. Mayer, ha assegurat que la "prioritat" de l'empresa és la reducció del deute, que s'ha situat en 9.380,9 MEUR.


Pel que fa a les donacions de plasma humà, un element central pel negoci de l'empresa catalana, entre gener i setembre ha crescut un 25% respecte de l'any passat. Grifols anticipa que aquesta tendència a l'alça continuarà durant els últims mesos del 2022.

 

 

Arxivat a:
Societat, Grifols, Sant Cugat
Participació