1 de 10
justícia

L'advocacia de família del Vallès Oriental reclama celeritat: tenen vistes assenyalades per d'aquí any i mig

Alerten que la lentitud va en perjudici dels menors i del benestar de les persones

Joan Martínez García i Mercè Mira, durant la jornada | SCAF
per Redacció, 28 d'octubre de 2022 a les 16:32 |
El degà del Col·legi d’Advocats del Vallès Oriental (ICAVOR), Joan Martínez García, i la presidenta de la Societat Catalana d'Advocats de Família (SCAF), Mercè Mira, han reclamat avui, en la inauguració de les seves Jornades conjuntes de Família, una major celeritat en els processos de família del Vallès Oriental.

Tot i que Granollers té un jutjat especialitzat en família (només 10 partits judicials en tenen a Catalunya), la lentitud dels processos de família, que en són un de cada quatre processos civils, va en perjudici dels menors, quan n’hi ha, i del benestar de les persones en el seu ambient familiar.


"És un tema greu. Ens preocupa força, perquè al jutjat especialitzat s’estan donant dates de vista per d’aquí 8, 9, 15 i fins a 20 mesos, i no són casos aïllats. Tenint en compte que un de cada quatre casos civils judicials a Espanya és de família, pensem que cal reforçar aquest jutjat o si més no, revisar-ne el funcionament", diu el degà de l’ICAVOR.

Mira continua: "A més, cal tenir en compte que no és un capritx, tenir aquests jutjats i que funcionin bé. Algunes conseqüències pràctiques son greus: quan es retarda un judici d’aquest àmbit pot anar en perjudici dels menors, que son molt vulnerables, i en una edat primerenca no poden esperar un any per saber amb qui han de viure després d’una ruptura, per exemple. O estar convivint durant mesos amb un malestar físic i emocional entre els membres de la parella: un retard en aquest camp pot acabar, per exemple, en violència de gènere".
Participació