1 de 10
arquitectura

La transformació de l'antic CAP de Llinars en un museu guardonat en els XIX Premis Catalunya Construcció

L'obra és de l'arquitecte Manel González que va rebre el premi en la categoria de rehabilitació funcional

El Col·legi d'Arquitectura Tècnica de Barcelona premia la rehabilitació funcional de l'antic CAP de Llinars del Vallès | CATB
per Redacció, Llinars del Vallès, Catalunya | 28 d'octubre de 2022 a les 16:12 |
La rehabilitació de l'antic CAP de Llinars del Vallès per convertir-lo en museu i espai cultural ha estat l'obra guanyadora dels XIX Premis Catalunya Construcció, atorgats pel Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona, en la categoria de rehabilitació funcional. El jurat ha valorat en aquesta actuació l'aplicació intel·ligent d'unes poques idees projectuals molt ben aplicades i on s'aconsegueix la màxima eficàcia per a l'adequació al nou ús de l'edifici.

L'obra és de l'arquitecte Manel Gonzalez Solanas, que va rebre el premi acompanyat de l'alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol i Casals, en la gala celebrada el passat 27 d'octubre al Museu Marítim de Barcelona, en el marc de la Nit de la Construcció.


Els Premis que enguant han celebrat el 19è any consecutiu, tenen com a objectiu reconèixer l'esforç de professionals i empreses del procés constructiu i premiar les persones que, amb el seu treball, contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat en la construcció. En aquesta edició s'han presentat un total de 83 candidatures d'equips i empreses responsables de dirigir, coordinar i projectar obres acabades durant els anys 2020 i 2021. Després de fer una primera selecció, el jurat va escollir 20 finalistes en les 5 categories professionals.
 

L'arquitecte Manel González Solanas, autor de l'obra de rehabilitació de l'antic CAP de Llinars del Vallès en un museu Foto: Aj Llinars del VallèsAltres obres premiades han estat la reforma del Palau Pascual i Pons al passeig de Gràcia de Barcelona, el Centre d'Atenció Primària Víctor Català de Premià de Dalt, l'edifici d'oficines KNEM al 22@, el complex d'oficines Sea Towers a l'avinguda Icària de Barcelona, la Clínica Girona i la restauració de la cúpula de l'església de Sant Andreu del Palomar, que corresponen a cinc categories professionals: categoria de direcció d'execució de l'obra, categoria de direcció, categoria de rehabilitació, el premi es subdivideix en dos àmbits: la rehabilitació patrimonial i la rehabilitació funcional i categoria de coordinació de seguretat i salut.

El jurat va atorgar un any més el premi especial a la trajectòria professional, que en aquesta edició van guanyar les germanes Imma Amat Amigó i Joana Amat Amigó.
 

 

Participació