1 de 10
Successos

Desarticulen una banda de lladres de catalitzadors de vehicles que havia robat a Caldes

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Igualada quatre homes acusats de vuit furts al Vallès Occidental i Oriental, a Osona i a l'Anoia

Els catalitzadors que el grup criminal robava dels vehicles | Mossos d'Esquadra
per Marina Torras, Barcelona, Catalunya | 18 d'octubre de 2022 a les 16:14 |
Els Mossos d'Esquadra de la comissaria d'Igualada van detenir el passat 13 d'octubre quatre homes, d'entre 22 i 34 anys, per la seva presumpta relació amb vuit delictes de furt en quatre comarques: el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, Osona i l'Anoia. Els quatre acusats formarien part d'una banda especialitzada en robar catalitzadors de vehicles, segons ha informat el cos policial, per la qual cosa se'ls acusa dels furts i de pertinença a un grup criminal. 

La investigació es va iniciar el passat mes de setembre després de produir-se tres furts de catalitzadors el mateix dia, a Santa Margarida de Montbui (Anoia). Durant la investigació, els mossos van esbrinar que els presumptes autors residien a Barcelona i es desplaçaven amb vehicle a diferents punts del territori per tal de cometre els furts. 
L'objectiu eren vehicles de finals dels anys 90, de gasolina, ja que porten catalitzadors que estan ben valorats al mercat de la compravenda. Un cop el grup hauria localitzat un vehicle d'interès, l'aixecarien amb un gat hidràulic i, mitjançant eines de tall, separarien el convertidor catalític del tub d'escapament. 


El passat 13 d’octubre els investigadors van aturar els presumptes autors a l’interior d’un vehicle, a Barcelona. Durant l’escorcoll els mossos van localitzar un gat hidràulic, una serra elèctrica, serres metàl·liques, guants de treball i altres eines. Els quatre ocupants van quedar detinguts i se’ls relaciona amb vuit furts de catalitzadors comesos a les poblacions de Santa Margarida de Montbui, Centelles, Sant Miquel de Balenyà, Masies de Voltregà, Caldes de Montbui i Terrassa.
 

Els objectes que Mossos van localitzar durant l'escorcoll a Barcelona Foto: Mossos d'Esquadra


L’endemà els investigadors van fer una entrada en una deixalleria del Vallès Oriental on van localitzar 60 catalitzadors de procedència il·lícita. Els mossos van intervenir tots els objectes i van iniciar les gestions pertinents per tal d’esbrinar la procedència dels catalitzadors i l’autoria de la sostracció. El propietari de la deixalleria va quedar denunciat per un delicte de receptació.

La investigació continua oberta i no es descarta que puguin estar implicats en més fets. Els detinguts van passar el dia 15 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona.  

Fa unes setmanes, la Policia Municipal de Terrassa va trobar catalitzadors robats en una nau industrial de la nostra ciutat. Cinc persones van ser denunciades per receptació d’articles de procedència il·lícita.

 

 

Participació