1 de 10
eleccions municipals

Meritxell Budó, disposada a tornar a ser la candidata de Junts per la Garriga a les eleccions municipals

L'exalcaldessa ha acceptat l'oferiment del partit, que haurà de ser aprovat per la militància

Meritxell Budó, en un acte del seu partit partit | Junts per Catalunya
per Redacció, La Garriga, Catalunya | 7 d'octubre de 2022 a les 13:13 |
L'exalcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, està disposada a tornar a ser la candidata a l'alcaldia per part de Junts. Segons avança El 9 Nou, a la que va ser portaveu i consellera de Presidència del Govern i ara secretària d'Atenció Sanitària i Participació se li va oferir la possibilitat fa diverses setmanes, i ara està l'espera de l'aprovació de la militància local.

En declaracions a VOTV, Budó ha dit que "ha estat una decisió molt meditada" per "un pas molt important", i que ha acabat acceptant després de pensar-ho "no només amb el cap, també amb el cor".


Budó també ha reconegut que no serà un repte fàcil: "Hi ha molta incertesa econòmica, al país i al món. Això farà que els ajuntaments de les ciutats i els pobles tornin a ser l'administració més pròxima al ciutadà i des d'on es palpin les necessitats dels ciutadans". En aquest sentit, creu que pot aportar "el bagatge i experiència que tinc, al Govern però sobretot com alcaldessa de la Garriga. Conec la política municipal i això pot ajudar  afrontar els reptes", ha dit.

Pel que fa a l'estat del municipi, Budó ha criticat que que el govern actual, format per Junts i els quatre regidors no adscrits, ha fet perdre oportunitats al poble. Defensa que tenen projecte "per tornar a ser un municipi referent a la nostra comarca i al nostre país".


Budó va ser alcaldessa de la Garriga batllessa del poble des del 2007 fins al 2019, amb un parèntesi entre 2008 i 2011 després de la moció de censura que va dur la socialista Neus Bulbena a l’alcaldia.

A les últimes eleccions municipals, Junts va aconseguir sis regidors amb Jordi Pubill -que va ser uns mesos substitut de Budó quan aquesta va marxar al Govern-. El maig del 2020, però, quatre dels representants -el mateix Pubill, Joan Esteban, Juliet Grau i Xavier Bernaldo- van abandonar el grup i van passar a ser regidors no adscrits. En aquell moment van argumentar "discrepàncies greus". Al cap d'uns mesos, van crear l'agrupació 100% La Garriga, que també es presentarà a les eleccions de l'any que ve.

 

Participació