1 de 10
CONSULTA A JUNTS

Àlex Sastre: «Entenc que hi hagi gent emprenyada, però l'única forma de refer la situació és recosir»

El portaveu a Granollers demana i director general de Joventut demana votar "sí"

Àlex Sastre i la resta del grup municipal, atenent els mitjans fa unes setmanes | Junts per Granollers
per Redacció, Granollers, Catalunya | 6 d'octubre de 2022 a les 12:18 |
Un dels que ja ha votat a la consulta interna vinculant que, avui i demà, fa Junts per decidir el futur del Govern, és el portaveu de la formació a Granollers i també director general de Joventut, Àlex Sastre. En declaracions a NacióGranollers, Sastre ha defensat que cal votar Sí. Alhora, però, creu que és "molt trist i desencisador haver arribat a aquest punt tan complicat. Entenc que hi hagi gent emprenyada, però l'única forma de refer la situació és recosir. No rebentar. Només avançarem si hi som tots", destaca.

En aquest sentit, reconeix que "cap de les opcions és brillant": "Mantenint-nos al Govern caldrà molta feina de reconstrucció de les confiances, refer estratègies, negociar i acordar, però com a mínim tindrem la possibilitat de fer-ho. En canvi, sortint-ne trenquem la unitat independentista per molt temps", destaca.


Sastre també mira més enllà: "Si es trenqués, Junts perdria molta visibilitat, i a set mesos d'unes eleccions municipals ens deixaria en una situació molt complicada", diu. I creu que això afectaria el procés independentista: "És cert que molta gent ens vota per fer la independència, i no hem avançat prou. Però també ho van fer perquè la ciutadania pugui viure millor. Això només ho puc concebre des de dins el Govern. No podem fallar en aquest compromís amb la ciutadania", alerta.

Pel que fa a l'origen de la crisi, diu que el detonant és el debat de política general, però creu que la gènesi va molt més enrere: "Després de l'1-O no hi ha hagut capacitat col·lectiva per coordinar de forma efectiva tot l'independentisme en els punts que hi ha en comú. Aquesta divergència ha anat larvant una situació que és molt complexa".


Sastre també ha volgut posar en valor el fet que siguin els afiliats qui decideixin la decisió del partit: "És un exercici de radicalitat democràtica que s'ha de valorar. No hi ha molts partits que estiguin disposats a fer-lo. D'altra banda, ens sobreexposa als mitjans i ho hem de gestionar molt bé. I demostrar que som un partit democràtic i que tot plegat no ens suposa divisio interna".

Preguntat per si té por de com afectarà el resultat de la consulta les dues ànimes de Junts, Sastre ho té clar: "Jo soc un demòcrata i la resta de companys de partit també. Entenc que tothom acceptarà el resultat. Jo, si surt el No, així ho faré".
Participació