1 de 10
salut

Premien un projecte d'armaris automatitzats de medicació de la Fundació Sanitària Mollet

Substitueixen els antics carros de dispensació i redueixen el temps de gestió un 84% per part d'infermeria i un 58% per part dels tècnics de farmàcia

Un dels nous armaris de medicaments. | FSM
per Redacció, Mollet del Vallès, Catalunya | 1 d'octubre de 2022 a les 09:58 |
La Fundació Sanitària Mollet ha estat guardonada amb el Premio Buenas Prácticas en Gestión en la categoria de sanitat pel projecte Millora de la gestió del medicament mitjançant un sistema automàtic de dispensació que atorga anualment el Club Excelencia en Gestión.

Els nous armaris de medicació substitueixen els antics carros de dispensació de medicament i han permès reduir el temps de gestió del medicament per part d'infermeria un 84% i per part dels tècnics de farmàcia un 58%, permetent dedicar aquest temps a l'atenció dels pacients. 


Així mateix, el nou sistema augmenta la seguretat en la dispensació de medicació i permet un alt control dels estocs i les caducitats i l'accés a la medicació 24h/365 dies des dels punts d'atenció. "En global, el projecte ha aconseguit una alta satisfacció: el 99% de les infermeres han confirmat que no voldrien tornar al sistema anterior", explica Alberto Serrano, director de Sistemes de la Fundació Sanitària Mollet.

Com explica la FSM, en aquesta V edició s'han presentat un total de 76 projectes, premiats en 5 categories: gran organització, pyme, educació, universitat i sanitat.


Actualment, la Fundació Sanitària Mollet ja ha col·locat armaris automatitzats a totes les unitats d'hospitalització de l'Hospital de Mollet i de l'Hospital Sociosanitari, a la Unitat de Crítics, a l'Àrea Quirúrgica i s'està treballant per col·locar-los al servei d'Urgències.

L'objectiu d'aquests reconeixements és identificar pràctiques en gestió que siguin traslladables a altres organitzacions, per fomentar l'intercanvi i l'aprenentatge. "Totes les bones pràctiques han estat sotmeses a una avaluació exhaustiva per part d'un Comitè Tècnic conformat per 24 avaluadors experts en gestió. Posteriorment, el jurat institucional multisectorial, després de diverses anàlisis i revisions, ha determinat quins són els cinc guanyadors", explica Ignacio Babé, director general i CEO del Club Excel·lència en Gestió.


El Club Excelencia en Gestión és una associació multisectorial, sense ànim de lucre, que connecta professionals per generar i compartir coneixement sobre gestió excel·lent, innovadora i sostenible, acompanya les organitzacions a transformar la seva gestió per millorar els seus resultats i reconeix els seus avenços. Sota el lema "Compartint i millorant junts", els socis donen suport al seu propòsit de crear una societat amb confiança en el futur impulsant organitzacions amb una gestió excel·lent, innovadora i sostenible.

 

Participació