Granollers posa el 2026 com a data límit pel trasllat de la seu del Consell Comarcal

El consostori cedirà l'espai de forma gratuïta al Consell Comarcal, que haurà de pagar la reforma exterior i interior de l’edifici

L'edifici dels antics jutjats de Granollers. | Google Street View
per Redacció, Granollers, Catalunya | 29 de setembre de 2022 a les 18:37 |
El Consell Comarcal del Vallès Oriental haurà de fer les reformes exteriors i interiors necessàries per al trasllat a l'edifici dels antics jutjats abans del 6 de març de l'any 2026. Segons informa VOTV, en el ple de l’Ajuntament d’aquest dimarts, tots els grups han aprovat una addenda al conveni firmat l’any 2015 amb la Generalitat per la cessió de l’immoble, una modificació que amplia el termini per destinar-lo a activitats d’oficines públiques fins l’any 2026.

D'aquesta manera, el consostori cedirà de forma gratuïta l’espai al al Consell Comarcal, que haurà de pagar la reforma exterior i interior de l’edifici. Aquest canvi, que ja ha estat aprovat per la Generalitat, també estableix que, si l’edifici deixés d’estar destinat a aquesta finalitat en els 30 anys següents, la cessió revertiria automàticament al patrimoni de l'administració catalana.


En el mateix ple també s’ha aprovat la compra d’uns terrenys, per part de l’Ajuntament, situats a tocar de la depuradora i del consorci de residus. La ciutat els comprarà per poc més de 800.000 euros. De moment en pagarà el 10% mentre es canvia el planejament urbanístic per ampliar aquestes dues instal·lacions.

El ple tambe ha servit per aprovar dues mocions, una per homenatjar al granollerí Francesc de Perpinyà i l’altra relacionada amb el moviment #RegularizaciónYA per a una regularització extraordinària de persones migrants a l’Estat espanyol. No se n’ha aprovat una per exigir inversions pendents i millores al sistema de rodalies

 

Participació