1 de 10
art

«L'infern de Dante», al Museu de Granollers

A partir d'aquest dijous

Cartell de l'exposició. | Dante Museu de Granollers
per Redacció, Granollers, Catalunya | 28 de setembre de 2022 a les 17:37 |
Aquest dijous 29 de setembre, a les 20 h, al Museu de Granollers tindrà lloc la inauguració de l'exposició L'infern de Dante, de Jordi Diaz Alamà & Grzegorz Gwiazda. L'exposició ret homenatge a l'obra més cèlebre de Dante Alighieri, La Divina Comèdia, un poema èpic que narra els turments dels condemnats en l'Infern, la purificació de les ànimes en el Purgatori i les alegries dels Justos en el Paradís.

La sèrie L'infern de Dante se centra en les diferents escenes de l'infern i materialitza pictòricament l'imaginari més impactant de Dante: "Alamà ofereix un dels seus projectes més ambiciosos, un recorregut per l'abisme, entre llums i ombres, per plasmar, en llenços de grans dimensions, el paisatge infernal i els terribles suplicis de les ànimes pecadores", segons relata el Museu. L'exposició també inclou algunes de les obres de l'escultor polonès Grzegorz Gwiazda, una sèrie de peces que representen la figura del geni florentí en diferents formats i postures.


"Jordi Díaz Alamà ens convida a creuar el llindar d'aquesta sèrie única on conflueixen la tradició i l'art del present, la literatura universal i les arts visuals contemporànies", afegeix el museu.
 

 

Participació