1 de 10
divisió territorial

Aiguafreda inicia aquest dijous el procés per passar a formar part d'Osona

Es farà un ple extraordinari a les 8 del vespre

Una participant a la consulta d'Aiguafreda, dipositant el seu vot | ACN
per Redacció, Aiguafreda, Catalunya | 28 de setembre de 2022 a les 12:50 |
Aiguafreda farà aquest dijous el primer pas del procés administratiu per deixar el Vallès Oriental i passar a formar part d'Osona. A les 20.00 del vespre tindrà lloc un ple extraordinari per debatre i aprovar l’inici del procés en què intervindran tots els grups municipals. 

D'aquesta manera es continuarà el procés que es va iniciar amb la consulta que va tenir lloc a finals de maig. Una consulta en què un 60,6% dels participants va votar per demanar el canvi de comarca. Dels 1.029 vots, 624 van optar per passar a osona, mentre 364 van preferir quedar-se al Vallès. 
Aquest miler de vots i el 45,43% del cens que va representar era superior al 33% que va fixar l'Ajuntament per considerar l’adscripció comarcal.


Quins canvis suposarà el canvi de comarca


El canvi de comarca suposarà un seguit de variacions. Si bé l'atenció sanitària, el transport escolar, la gestió de les deixalles i també la judicial continuarien com fins ara, sí que canviaran algunes gestions administratives com ara del Registre a la Propietat, l'Oficina d'Ocupació de la Generalitat o la Delegació d'Hisenda, que passarien de Granollers a Vic. Els Mossos d'Esquadra d'Aiguafreda també passarien a dependre de l'ABS de Vic i els Serveis Socials de l'Ajuntament retornarien a la Mancomunitat de La Plana (Osona).

 

També hauries de llegir
Fa 26 setmanes

Aiguafreda vol ser Osona

Participació