1 de 10

​Granollers ha obtingut gairebé 9 milions d'euros dels fons Next Generation per executar 8 projectes

L'Ajuntament ha presentat una vintena de projectes als fons europeus, el darrer dels quals és la transformació de l'avinguda Sant Esteve

Representants dels grups de l'Ajuntament, durant la presentació. | Ajuntament de Granollers
per Redacció, Granollers, Catalunya | 27 de setembre de 2022 a les 14:06 |
L'Ajuntament de Granollers ha fet balanç aquest dilluns de l'estat dels projectes presentats als fons europeus Next Generation, l'instrument d'estímul econòmic aprovat el 21 de juliol pel Consell Europeu que té com a finalitat contribuir a la reconstrucció dels membres de la Unió Europea, reparant els efectes econòmics, socials i sanitaris de la pandèmia de la COVID-19 i alhora impulsar la transició ecològica i digital dels països de la Unió Europea.

Granollers ha presentat una vintena projectes, el darrer dels quals aquest mateix dilluns, que suposen 20 milions d'euros d'ajuts sol·licitats. L'alcaldessa Alba Barnusell ha explicat que els fons serviran "per continuar transformant Granollers i fer-la més verda, més sostenible i més saludable".


Barnusell ha destacat que els projectes presentats responen "a una aposta política molt consensuada per transformar la ciutat" i que Granollers "és un dels municipis que ha rebut més fons europeus i estem molt orgullosos del treball conjunt fet i de les aliances generades".

La darrera subvenció concedida és una preassignació per un valor d'1,6 milions d'euros per al projecte de rehabilitació energètica de 140 habitatges del Grup Primer de Maig, així com la urbanització de dues de les seves places.


A la llista, se sumen altres projectes de transformació de ciutat que també han rebut finançament dels fons europeus: l'elaboració d'un Pla d'acció local d'Agenda Urbana; Programa de Zona de Baixes Emissions, Mobilitat Sostenible i millora de la qualitat de l'aire; Renaturalització del riu Congost i del parc del Congost; Rehabilitació energètica de l'Escola Municipal del Treball; Transformació digital i modernització de l'administració; Adquisició de llibres destinats a biblioteques del sistema de lectura pública de Catalunya; i Modernització i gestió sostenible de les infraestructures d'arts escèniques i musicals del Teatre Auditori de Granollers.

A més, el consistori també està pendent de la resolució de diverses convocatòries de fons Next Generation a les quals ha presentat una dotzena de projectes per un valor total de 15 milions d'euros.


Pacificar


Aquest mateix dilluns s'ha presentat el darrer d'aquests projectes: la transformació de l'avinguda Sant Esteve per tal de pacificar-ne el trànsit, ampliar el verd a la ciutat i millorar la qualitat de l'aire i els espais per a la ciutadania. El pressupost d'aquesta actuació supera els 4 milions d'euros i la subvenció dels fons Next Generation suposaria 2,5 milions d'euros.


Aquest projecte, ja inclòs en el Pla d'Actuació Municipal, "permetrà reduir en trànsit a l'avinguda Sant Esteve entre la plaça Serrat i Bonastre i Josep Umbert, una de les principals vies d'accés i comunicació al centre de la ciutat, i fomentar el canvi modal entre les estacions de ferrocarril, autobús i centre de Granollers. Així, es reduirà l'espai destinat a vehicles, es millorarà la connectivitat entre carrers i l'accessibilitat, es crearà un carril bici, s'ampliaran les voreres i es naturalitzarà l'espai urbà", defensa el consistori.

 

Participació