salut

Li donen hora per d'aquí a dos anys per una ecografia a l'Hospital de Granollers

Un pacient va demanar una prova per saber les causes d'un dolor al peu i el citen l'octubre del 2024

Josep Casasnovas, consultant el seu telefon a Roca Umbert. | Jaume Ventura Busquets
per Redacció, Granollers, Catalunya | 26 de setembre de 2022 a les 19:36 |
Josep Casasnovas és un pacient que ha rebut cita per d'aquí dos anys per fer-se una ecografia a l'Hospital de Granollers. Segons ha relatat l'afectat a VOTV, el seu metge del CAP li va sol·licitar la prova per analitzar un dolor permanent que pateix en un peu. La resposta: té cita pel 29 d'octubre del 2024

Casasnovas també ha explicat que, al saber la data assignada, va preguntar a l'hospital granollerí si es tractava d'un error, però el centre li va respondre que tenen molta demanda i falta de personal, per la qual cosa les llistes d'espera per casos no urgents com el seu es poden demorar fins a dos anys.


L'afectat s'ha mostrat molt sorprès per la mesura. Diu que té un problema en un nervi, i que això li causa dolor a l'hora de caminar. Critica que no li puguin programa la prova en un altre centre de la comarca, com ara el de Sant Celoni o el de Mollet.
 

Detall de la cita que li han donat al pacient.L'Hospital de Granollers ha lamentat la situació i ha demanat disculpes. En resposta a NacióGranollers, el centre diu que "en moments puntuals d’alta demanda de proves diagnòstiques i de falta de professionals, es prioritzen, sempre amb criteri clínic, proves com els TAC o les RM, determinants per als processos oncològics, i que són considerades proves diagnòstiques preferents".

A més, el centre diu que la pandèmia va aturar la programació d'algunes proves no urgents i després de 2 anys, "amb la reactivació de tots els processos diagnòstics també a l'atenció primària, s'ha incrementat considerablement la demanda de proves diagnòstiques".


Per resoldre aquesta demora, l'hospital granollerí diu que han incorporat més metges especialistes i que estan treballant per disminuir els temps d'espera de les proves diagnòstiques.

També destaca que els propers mesos, el nou mòdul polivalent (que incorpora un nou TAC) i el trasllat de les urgències (que permetrà l'ampliació del servei de diagnòstic per la imatge) "ajudaran en la reducció dels temps d’espera". I que estan treballant amb l'Atenció Primària per fer derivacions de pacients que no es poden atendre a l'hospital.

 

Participació