1 de 10
mobilitat

La bicicleta, el mitjà més ràpid i pràctic per als desplaçaments urbans a Granollers

Granollers Pedala organitza la cursa local de transports i insisteix en la necessitat d'ampliar la xarxa pedalable de la ciutat

Els participants a la cursa de transports. | Granollers Pedala
per Redacció, Granollers, Catalunya | 26 de setembre de 2022 a les 12:00 |
La bicicleta és el mitjà de transport més ràpid i pràctic per a desplaçaments interns i urbans a Granollers. És el resultat de la cursa local de transports que ha organitzat Granollers Pedala coincidint amb la Setmana Europea de Mobilitat. Una competició en què quatre persones havien d'anar de la plaça de Can Bassa a la biblioteca de Roca Umbert per comparar l'eficiència de quatre modalitats de transport (a peu, en bicicleta, en coxte o en autobús) en un desplaçament intern i urbà a Granollers.

Els resultats de la prova han estat molt clars: la bicicleta ha tardat 9 minuts en fer el trajecte; la persona que anava a peu, 19; en cotxe, 21, comptant el trajecte i l'estona per trobar aparcament; i, finalment, la persona que ha fet el viatge amb la L21 de bus ha trigat 23 minuts, comptant els 6 de més que el vehicle ha arribat tard a la parada.


Aquests resultats donen la raó als arguments de Granollers Pedala, que han defensat que la bicicleta "és el mitjà de transport més ràpid i pràctic dins de la xarxa urbana, i que el desplaçament òptim entre barris és el que es pot fer en bicicleta". Per tot plegat, l'entitat demana ampliar la xarxa pedalable de la ciutat i augmentar el 5 o 10% del que consideren que podria haver-hi.

Granollers Pedala diu que si hi hagués una bona xarxa pedalable, la bicicleta s'utilitzaria molt més per a desplaçaments quotidians, sobretot per connectar els barris amb el centre i l'accés als principals equipaments.

 

Participació