Laboral

Tvitec farà vidre corbat a Catalunya i ocuparà 125 treballadors de Cricursa de la Sentiu i Granollers

Empresa concedeix una subvenció d'1,5 MEUR a la firma per reindustrailitzar les plantes catalanes

La seu de Cricursa | Cricursa
per Redacció, Lleida | 23 de setembre de 2022 a les 18:02 |
L'empresa lleonesa Tvitec, dedicada a la transformació de vidre, donarà feina abans de finals d'any a 125 treballadors de Cricursa, entre les plantes de la Sentiu de Sió (Noguera) i Granollers, tal com s'havia compromès en el procés concursal en què va adquirir Cricursa. Tvitec aposta per consolidar Catalunya com a centre estratègic en la producció de vidre corbat en l'àmbit internacional i, amb els projectes que té, confia seguir creixent i generar més llocs de treball en aquest territori.

Empresa i Treball li ha concedit una subvenció d'1,5 milions per reindustrailitzar les instal·lacions de la Sentiu i Granollers. D'altra banda, s'han recol·locat a través del SOC una cinquantena d'extreballadors de Cricursa en altres empreses de la Noguera.


Tvitec ha presentat aquest divendres el seu pla estratègic d'implantació a Catalunya, després d'adquirir en el procés concursal l'empresa Cricursa, i així les seves plantes de la Sentiu de Sió i Granollers, a més de la de Balaguer, tancada des de fa mesos. En el marc de la taula per a l'ocupació i la reindustrailització de la Noguera, el grup lleonès, líder en la transformació de vidres d'altes prestacions per al sector de l'edificació i amb facturació anual d'uns 150 milions d'euros, ha expressat la seva aposta per centrar a Catalunya (a la Sentiu i Granollers) la producció de vidre corbat per a tot el món. Així mateix, la firma ha decidit mantenir la marca Cricursa, ara sota la denominació Tvitec-Cricursa.

El director comercial de Tvitec, Alberto Fernández, ha agraït el suport rebut del Govern, així com l'entesa amb els extreballadors de Cricursa i sindicats. La firma es va comprometre en el procés concursal a subrogar 125 treballadors de Cricursa i, actualment, ja són 64 les persones que treballen als centres de la Sentiu de Sió (40) i Granollers (24). La previsió és arribar a les 125 abans de finals d'any, aproximadament la meitat a cada planta. Tot i això, Tvitec confia seguir creixent els pròxims anys a Catalunya i acostar-se als 280 treballadors que tenia Cricursa, amb els diferents projectes que té en marxa.


Subvenció d'1,5 milions d'EmpresaEl Departament d'Empresa i Treball ha concedit una subvenció a Tvitec per la reindustrailització de les instal·lacions de Cricursa. En concret, 900.000 euros per finançar l'adquisició d'actius i 600.000 euros, per cobrir 60 dels 125 llocs de treball que es generaran fins a finals d'any, segons ha explicat el secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos.


A la vegada, l'empresa negocia amb Economia, a través de l'Institut Català de Finances (ICF), per obtenir fiançament per potenciar la industrialització que ha de possibilitar convertir Catalunya en un centre estratègic en producció de vidre corbat i, d'aquesta manera, poder crear nous llocs de treball en el futur.

 

Participació